Am un credit de nevoi personale fara garantii foarte restant (am reusit sa mai achit mici sume) dar sunt intr-o situatie critica. Am primit un mesaj pe telefon prin care am fost anuntata ca banca a incetat recuperarea pe cale amiabila a restantei si ca dosarul meu a fost trimis la executor bancar.
Eu vreau sa platesc dar nu am toata suma restanta odata (2000 euro).
Intrebarea mea este urmatoarea. Eu locuiesc cu chirie impreuna cu sotul si copilul de 1 an. Adresa de domiciliu este la fratele sotului (unde locuim nu avem contract de inchiriere). Este posibil sa fie executate bunurile aflate in casa fratelui sotului meu daca acolo este adresa de domiciliu, desi acestea nu sunt pe numele meu. Nu stiu daca exista chitante/facturi pt toate bunurile pe care acesta le are in locuinta.(asa mi s-a spus la tel de catre o functionara de la banca).
Ce ma sfatuiti sa fac? Am incercat sa vb cu cei de la banca sa le spun ca pot plati esalonat dar mi s-a spus ca acest lucru este imposibil.
Incercati sa lamuriti dinainte problema bunurilor comune pentru eventualitatea ca se va proceda la executarea silita.
Aveti dreptul de a va angaja si avocat pentru situatia in care va veni executorul sa sechestreze bunurile.
Este indicat sa nu le sechestreze decat sa va judecati apoi...
Nu exista niciun bun comun. Pe cartea de identitate figureaza acea adresa dar noi nu am locuit acolo niciodata si nu avem bunuri comune. Noi locuim in alta parte cu chirie dar fara contract. Cum as putea lamuri aceasta problema si cu cine?
Depinde cum va considera executorul.
Poate pune sechestru pe acele bunuri si apoi proprietarul sa se judece.
Poate ca ar fi indicat sa vina proprietarul cu actele de proprietate.
Va multumesc pt raspunsuri!
As mai avea o intrebare. Daca mi-as schimba buletinul in asa fel incat sa nu mai figureze adresa respectiva ar putea fi o solutie?! Nu vreau ca alte persoane sa fie implicate in problema mea. Sper totusi ca totul sa se rezolve pe cale amiabila ... dar trebuie sa ma pregatesc si pt ce-i mai rau.
Inca odata va multumesc pt amabilitatea de a-mi raspunde la mesaje.
Este greu de spus cat v-ar putea ajuta schimbarea adresei din actul de identitate.
Va pot spune insa ca executorul nu se va obosi sa caute acele bunuri daca nu le gaseste acolo unde se va deplasa.
Ei se orienteaza mai mult catre conturi decat catre bunurile mobile care nu pot fi vandute la licitatie dupa ce au fost sechestrate...