avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita

Buna ziua!

Am un credit de nevoi personale fara garantii foarte restant (am reusit sa mai achit mici sume) dar sunt intr-o situatie critica. Am primit un mesaj pe telefon prin care am fost anuntata ca banca a incetat recuperarea pe cale amiabila a restantei si ca dosarul meu a fost trimis la executor bancar.
Eu vreau sa platesc dar nu am toata suma restanta odata (2000 euro).
Intrebarea mea este urmatoarea. Eu locuiesc cu chirie impreuna cu sotul si copilul de 1 an. Adresa de domiciliu este la fratele sotului (unde locuim nu avem contract de inchiriere). Este posibil sa fie executate bunurile aflate in casa fratelui sotului meu daca acolo este adresa de domiciliu, desi acestea nu sunt pe numele meu. Nu stiu daca exista chitante/facturi pt toate bunurile pe care acesta le are in locuinta.(asa mi s-a spus la tel de catre o functionara de la banca).
Ce ma sfatuiti sa fac? Am incercat sa vb cu cei de la banca sa le spun ca pot plati esalonat dar mi s-a spus ca acest lucru este imposibil.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Davey , utilizator 15:23, 22 Septembrie 2010
Buna ziua!

se pare ca in cele din urma voi fi executata silit. (am fost anuntata telefonic de catre cei de la banca - prin robot, ca trebuie sa achit in termen de 24 de ore suma restanta). V-as ruga daca aveti amabilitatea de a ma ajuta cu cateva raspunsuri.
1. daca nu achit suma restanta in acest termen mi se va rezilia contractul de credit? Daca achit doar o parte din aceasta suma se poate renunta la executarea silita si se poate continua recuperarea sumei pe cale amiabila?
2. daca se va ajunge la executare silita, credeti ca un executor poate fi de acord sa imi puna sechestru pe contul in care imi sunt virate indemnizatia+alocatia copilului, cu acordul meu? Intr-un an s-ar recupera suma restanta. Urmand ca eu sa achit si rata normala la banca, in cazul in care se va agrea aceasta "solutie" si nu imi va fi reziliat contractul.

Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru asigurator blue_spirit blue_spirit Buna ziua, Daca demarezi o executare silita, aceasta va fi intrerupta in momentul in care se pune sechestru asigurator pe bunurile mobile si imobile a ... (vezi toată discuția)
Instituirea unei ipoteci asupra unui imobil sechestrat amyamy amyamy As vrea sa va cer parerea cu privire la urmatoarea situatie: Am un imobil asupra caruia este instituit un sechestru asigurator inscris in cartea funciara pana ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca alexandra_2010 alexandra_2010 am avut un contract la un operator de telefonie mobila,s-a reziliat,si acum a ajuns la suma de 3640lei. nu am platit aceasta suma si am primit aks o hotarare ... (vezi toată discuția)