In luna Mai 2010 un agent al IPJ Timis mi-a luat permisul pe motiv ca nu am dat prioritate la un pieton ,nu am sa intru in detalii, am contestat in istanta decizia lui iar in 09 Septembrie 2010 m-am prezentat la proces (prima infatisare), el (agentul sau macar vreun reprezentant IPJ Timis) nu s-au prezentat, Judecatorul a spus ca trimite cazul spre solutionare si voi primi raspunsul in scris prin posta. (Ca proba am prezentat o simulare (desen de mana) cum sa intamplat si am povestit verbal, nu aveam alta proba, in schimb asteptam agentul sa vina cu proba video, deoarece am fost filmat)
Ieri (16.09.2010) am primit prin posta o citatie (de la Judecatorie) impreuna cu o INTAMPINARE din partea IPJ Timis in care cere instantei sa respinga plangerea mea (ca fiind neintemeiata) si sa mentina sanctiunea ,cerandu-mi mai multe probe (sa dovedesc!) ,respingand proba cu martori care imi sunt rude (eram doar cu sotia in masina) ,oricum nu am inclus-o in plangere (ca martor), am mers singur la prima infatisare..(nu am vrut sa o includ pentru ca 100% nu putea veni in ziua aia) si mai gasesc scris in "Intampinare" ca in "temeiul art 242 alin 2 Cod proc.civ cauza se poate judeca in lipsa noastra", adica in lipsa agentului sau a unui reprezentant IPJ Timis (asta chiar nu am stiut).
Intrebarea mea este: Ce sa fac in situatia de fata? Ce ma sfatuiti?
Sfatul meu este sa mergi, chiar daca ei nu se vor prezenta, asta poate fi un ajantaj pt tine.
In ceeace priveste probarea celor sustinute de tine, nu stiu cat de mult valoreaza acea schita in fata instantei, dar insista sa se vizioneze filmare, fiind singura proba care poate duce la aflarea adevarului. In cazul in care cei de la IPJ nu depun CD-ul solicita admiterea plangerii mergand pe ideea ca in cazul de fata sarcina probei revine IPj-ului, iar in cazul in care instanta nu vrea sa admita o astfel de proba sa invederati instantei ca vi se incalca dreptul la aparare si la un proces echitabil, totodata, instnata fiind obligata sa cereceteze cauza sub toate aspectele si prin orice mijloc de proba pentru aflarea adevarului.
Raspunsul care va trebui sa-l formulez la Intampinarea depusa de IPJ Timis ,trebuie depusa personal la Judecatorie? Sau se poate trimite si prin posta? Exista un model de "raspuns la intampinare"? ,un un termen in care trebuie sa ma incadrez? (este prima experienta de acest gen) Multumesc pentru ajutor.