reformulez si scurtez : Bunica defuncta = 4 fii ( numitii x,y,z,w) z defunct - 2 descendenti, w defunct - 3 descendenti ( unul eu)
Bunica, parte la succesiunea legala a mamei sale ( strabunica). Nepoata de frate vitreg a bunicii initiaza actiunea de iesire din indiviziune fatza de bunica defuncta ( resp fata de cei 4 fii, 2 in viata, 2 prin reprezentare).
[b]In certificatul de mostenitor >bunurile strabunicii evident predecedate sunt :
1.- 200mp teren camin casa
2. - 200mp teren arabil
3. - 7500 teren fanete
4. - 5000 teren fanete
5. - 4000 teren fanete
6. - 1/2 casa construita
Bunica = 3/8, iar tatal vitreg al bunicii - 2/8, fratele vitreg - 3/8. Nepoata fratelui vitreg al bunicii a mostenit cele 2 cote= 5/8.
[b]In actiunea sa, nepoata de frate vitreg[/b] > afirma ca bunica a donat terenul de la pct 2 si cota de 3/16 din casa de la pct.6 fratelui vitreg ( bunicul nepoatei vitrege) si ca a instrainat cei 4000mp de la pct 5 anexand doar acte de autorizare de instrainare ale bunicii, nu si actul de donatie la car face referire)
[b]Cerut info Registrul Agricol > bunica figureaza cu bunurile neimpartite din succesiunea bunicului plus o suprf. de 1000mp. fara a stii daca acestia au apartinut bunicii sau provin din succesiunea strabunicii( similar si in cazul supraf de 200mp +casa )
Ptr. cei 4000mp, mi s au refuzat info si copii ale unui contract existent , verbal mi s a spus ca exista o vanzare din partea bunicii catre nepoata ( fiica lui z) pe care aceasta a crescut o (posibila donatie deghizata) Am efectuat o cerere ptr obtinerea de info suplimentare in termen legal ( 30 de zile) EVOLUTIA PROCESULUI I termen = instanta introdus in cauza pe cei 3 descendenti ai lui w defunct, amanat ptr necitare/ necomunicarea acte II termen = am facut precizari cu privire la unul din cei 3 descendenti- bolnav psihic nepus sub interdictie, plus posibilitatea existentei unei donatii deghizate catre fiica lui z , solicitand proba cu inscrisuri III termen ca si in termenul anterior, lipsind de la prima strigare a dosarului, partea adversa a solicitat sa mi expun pretentiile raportate la obiectul actiunii fata de reclamanta, instanta mi a acordat un ultim termen Urmeaza un nou termen, nu am primit inca info complete de la autorit locale, mi s a expus ideea unei tranzactii, ptr care sa efectuez o procura judiciara ptr fratii mei ( descendentii lui w), in mod similar trebuind sa faca si ceilalti.
Intrebari 1. Suprafetele pe care bunica le ar fi instrainat ( cei 4000mp vanduti si cei 200mp de la pctul 2 certificat si 3/16 cota donata) constituie per total cota de 3/8 si daca bunicii mai trebuie sa i revina ceva din aceasta succesiune ?! cotele nu s pctul meu forte 2. trebuia sa existe un act de donatie anexat din care sa rezulte expres ca autorizarea de instrainare obtinuta de bunica era efectuata ptr donarea catre fratele vitreg al bunicii ?
3. Prin hotararea instantei, se pot favoriza cei 3 fii cu referire la acea suprafata de 4000mp indisponibilizati prin contractul de vanzare cumparare, sau nepoata vitrega referitor la acel act de donatie sau alta suprafata)? Hotararea pronuntata va mentiona doar cotele cuvenite in ansamblu ptr parati sau va imparti cotele aferente fiecaruia din cei 4 fii, reprezentati sau nu prin descendenti ? 4. Efectuarea unei tranzactii si fiind de acord cu partajarea ar putea conduce la cedarea vreunui bun in favoarea celorlalti comostenitori inclusiv ref la cei 4000mp sau alta suprafata?
simplu comentariu __ incercand comunicarea cu aceasta nepoata vitrega - reclamanta , am solicitat secretarei avocatei nr de telefon, si dosarului nu ii era anexat nr nepoatei ci in mod uimitor "placut" numele unuia din cei 2 descendenti ai lui z( fratele celei care a primit din supraf de 4000mp, crescuta de bunica) , care de a lungul timpului a mai incercat alte mici " masinatiuni referitoare si la succesiunea bunicului. miss avocat intrebandu ma de lipsa constanta a celorlati comostenitori ai bunicii desi aparent se pare ca relationau bine telefonic. Primesc orice sugestii/ sfaturi etc.. doar constructive sa fie!...