avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale firma de evidenta primara contabilitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

firma de evidenta primara contabilitate

Buna ziua,
Vreau sa stiu daca-mi pot infiinta o societate care sa aiba in principal obiect de activitate -evidenta primara de contabilitate;
-am inteles ca trebuie sa aiba obiect unic de activitate 7412?
- sunt economist licentiat, am calitatea de a fi unic asociat la aceasta firma pe care as vrea s-o infiintez?
- firma pe care vreau eu s-o infiintez, as vrea sa tina evidentele primare pt cele 7 S.C. ale mele, ca sa nu angajez contabil pe fiecare firma in parte, aceasta firma printr-un contract de prestari servicii sa-mi asigure pentru toate 7 societatile, evidenta primara.Pt bilanturi voi face un contract de prestari servicii contabile cu un persoana fizica sau juridica atestata.
-va rog daca ma poate ajuta cineva ?
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: maria3000 , utilizator 22:26, 20 Decembrie 2007
Buna seara tuturor!
pai eu am infiintat firma de contab. primara si mi-au scris pe c.u.i. in parateza contabilitate primara. Sa inteleg ca totusi nu pot sa tin doar conta primara?
Va multumesc mult anticipat!!!!
Si ce cod caen aveti trecut:-/ deasemenea cand e inregistrata firma:-/
eu m+am interesat si mi s+a spus ca trebuie ca unul dintre asociati sa fie expert contabil cu un procent de cel putin 51%
multumesc...
Pentru a infiinta o firma de contabilitate trebuie sa fiti expert contabil.
De ce este obligatoriu ca persoana care doreste infiintarea unei soc com avand ca obiect de activitate prestarea de servicii contabile primare sau generale, sa fie expert contabil? De ce nu poate fi contabil autorizat sau un simplu economist licentiat , care mai detine si studii post universitare? Nu inteleg cu ce este mai presus un expert contabil fata de ceilalati absolventi de studii superioare si post universitare? VA multumesc.
ioanaviviana a scris:

Si ce cod caen aveti trecut:-/ deasemenea cand e inregistrata firma:-/
eu m+am interesat si mi s+a spus ca trebuie ca unul dintre asociati sa fie expert contabil cu un procent de cel putin 51%
multumesc...


cod caen 7412 cu mentiunea in parateza pe certificat "contabilitate primara" si mai stiu persoane care au facut asa din cauza texelor impuse de "dragutii" nostri guvernanti. expert contabil ca asociat, nu este nevoie decit daca infiintati firma de contabilitate generala(bilant) si nu aveti voie sa mai puneti si alt obiect de activitate, pe cind daca este de conta primara...aveti voie. sa stiti ca datorita dominilor si doamnelor avocati din acest forum, care m-au ajutat de cite ori am avut nevoie, am infiintat aceasta firma. fara dumnealor nu reuseam deoarce.....financiar, nu pot spune ca stau tocmai bine dar......datorita dumnealor, pot spune ca am facut un pas (imens) inainte in indeplinirea visului meu . sper sa si reusesc. De aceea, va raman profund recunoscatoare si indatorata pentru pretiosul ajutor acordat la momentul potrivit.
Cu tot respectul datorat,
Maria

Alte discuții în legătură

Daca am o firma de consultanta nefiind membru ceccar pot tine contab lylyan lylyan Buna ziua Sunt angajata ca si economist. Nu sunt membru ceccar. Firma la care sunt angajata are ob sec de activitate evid contabila si al ob. ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma servicii contabilitate odilia odilia Pot infiinta o firma de servicii de contabilitate (caen 7412) daca sint doar economist? Nu audit, nu evaluare, nu alte minuni care sa necesite calitatea de ... (vezi toată discuția)
Cod caen si necesitate angajare contabil expert bucur_adriana bucur_adriana as dori sa infiintez o societate , contabilitate primara. Intrebarile mele,: 1. pot folosi caen cod CAEN 7230 - Prelucrarea informatica a datelor pt ceea ce ... (vezi toată discuția)