avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general scoatere evidenta mijloc fix(mobilier)
Discuție deschisă în Contabilitate în general

scoatere evidenta mijloc fix(mobilier)

am urmatoarea situatie:
am avut 2 magazine cu mobilier specific.unul din magazine a fost inchis.o parte din mobilier a fost distrus prin inundatie ,dar eu il am in continuare in evidenta ca mijl fix si ca atare inregistrez amortizare
acum vreau sa-l scot pe tot din evidenta pentru ca el practic nu mai exista .
care ar fi NC care tb acute? din pct de vedere fiscal ce ar fi deductibil si ce nu?

multumesc

Cel mai recent răspuns: Geo_2008 , utilizator 17:10, 21 Septembrie 2010
Se face comisie de casare, aprobare consiliu de administratie si proces verbal de scoatere din gestiune.

Note contabile:
281 = 214 - amortizarea cumulata
6583 = 214 - partea neamortizata
- cheltuiala este deductibila fiscal.

daca acest mijloc fix a fost o achizitie intracomunitara cu taxare inversa este necesara ajustarea tva-ului?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mijl fix sub valoare neamortizata DanielaPintea DanielaPintea Achizitie intracomunitara Mijloc Fix: 2133 = 404 2000 RON TVA (taxare inversa): 4426 = 4427 380 RON Problema: Vanzare Mijloc Fix la valoare < ... (vezi toată discuția)
Casare mijloc fix neamortizat adina_beb adina_beb Buna ziua Am urmat situatie: valoare intrare mijl fix = 14500 ron dur amortizare = 2ani val amortizata = 11479,23 val neamortizata = 3020,77 va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Casare mijloace fixe maria_nicoleta9 maria_nicoleta9 Buna ziua O societate caseaza niste mijloace fixe, in urma carora rezulta 3000 kg fier vechi, pe care le vinde catre alte societate. daca puteti sa ma ... (vezi toată discuția)