avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general scoatere evidenta mijloc fix(mobilier)
Discuție deschisă în Contabilitate în general

scoatere evidenta mijloc fix(mobilier)

am urmatoarea situatie:
am avut 2 magazine cu mobilier specific.unul din magazine a fost inchis.o parte din mobilier a fost distrus prin inundatie ,dar eu il am in continuare in evidenta ca mijl fix si ca atare inregistrez amortizare
acum vreau sa-l scot pe tot din evidenta pentru ca el practic nu mai exista .
care ar fi NC care tb acute? din pct de vedere fiscal ce ar fi deductibil si ce nu?

multumesc

Cel mai recent răspuns: Geo_2008 , utilizator 17:10, 21 Septembrie 2010
Se face comisie de casare, aprobare consiliu de administratie si proces verbal de scoatere din gestiune.

Note contabile:
281 = 214 - amortizarea cumulata
6583 = 214 - partea neamortizata
- cheltuiala este deductibila fiscal.

daca acest mijloc fix a fost o achizitie intracomunitara cu taxare inversa este necesara ajustarea tva-ului?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare mijl fix sub valoare neamortizata DanielaPintea DanielaPintea Achizitie intracomunitara Mijloc Fix: 2133 = 404 2000 RON TVA (taxare inversa): 4426 = 4427 380 RON Problema: Vanzare Mijloc Fix la valoare < ... (vezi toată discuția)
Casare mijloc fix neamortizat adina_beb adina_beb Buna ziua Am urmat situatie: valoare intrare mijl fix = 14500 ron dur amortizare = 2ani val amortizata = 11479,23 val neamortizata = 3020,77 va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Casare mijloace fixe maria_nicoleta9 maria_nicoleta9 Buna ziua O societate caseaza niste mijloace fixe, in urma carora rezulta 3000 kg fier vechi, pe care le vinde catre alte societate. daca puteti sa ma ... (vezi toată discuția)