avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cred ca am fost nedreptãțit când mi-am cerut ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cred ca am fost nedreptãțit când mi-am cerut drepturile si "santajat" de politie

Conduceam cu viteza melcului pe un bulevard din Timisoara cand am fost sunat la telefon pentru a ajuta la rezolvarea unei situatii de urgenta. La cateva secunde dupa ce am raspuns, am fost averizat sonor de catre un echipaj de politie(care astepta sa intre in trafic de pe o stada laterala) sa incetez convorbiea. In acel moment ma aflam exact in intersectie. Am inaintat maxim 5 m dupa care am semnalizat oprirea pe dreapta.Am oprit pe dreapta la maxim 20 m (pentru ca acolo a fost posibil sa opresc) pentru a termina convorbirea si pt a furniza persoanei cu care vb datele de care avea nevoie.Imediat a oprit in spatele meu masina de politie care imi facuse somatia.Agentul care conducea masina politiei a coborat si m-a intrebat unde ma cred si de ce nu am inchis instant telefonul Mi s-au cerut actele si mi s-a spus ca voi fi amendat pentru ca nu m-am conformat somatiei.Am ramas blocat, tocmai ma conformasem somatiei si pt asta eram amendat. Am incercat sa lamuresc situatia explicandu-i ca AM SEMNALIZAT SI AM OPRIT IMEDIAT pe dreapta pt a termina convorbirea. Dupa ce s-a mai uitat odata peste acte mi-a spus imi da amenda si cu asta basta. A specificat ca are inclusiv martori ca nu m-am conformat somatiei. Martorul despre care vorbea era un domn imbracat foarte lejer, intins pe bancheta din spate in dubita. L-am intrebat pe agent daca domnul respectiv stie macar despre ce masina se discuta iar agentul mi-a transmis sec ca citez " nici nu trebuie, o sa ii transmit eu toate datele de identificare". DIscutia se purta in timp ce scria deja procesul verbal. Auzindu-i replica evident ca m-am enervat si l-am intrebat daca a terminat de notat ceea ce dorea si l-am rugat sa imi dea actele. I-am spus ca nu semnez procesul verbal. M-a amenintat ca daca nu semnez procesul verbal, o sa consemneze ca nu purtam nici centura (lucru care era fals si pentru o am martor pe sotia mea care se afla pe locul din dreapta) si ca o sa imi dea amenda maxima. Mi-am luat actele si am plecat fara sa semnez procesul verbal. Mi-a spus ca o sa-l primesc prin posta.
Ce ma sfatuiti sa fac.

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:23, 19 Septembrie 2010
Chestiunea cu martorii politiei pare o chestiune care trebuie sa se sfarseasca.
In cadrul procesului civil sotia dvs. nu ar putea fi audiata in calitate de martor.
Dupa ce primiti amenda trebuie sa o contestati.
Succes!

avocat Claudiu Lascoschi
sa va prevalati de dreptul dvs legal de a contesta in instanta procesul-verbal.
Va inteleg supararea si este posibil ca acesta sa fie adevarul dar daca sunteti conducator auto de zi cu zi veti intelege perfect mesajul pe care vi-l transmit.
Nu vreau sa va fac morala dar vb la telefon este foarte periculos si dvs.ati observat de-a lungul timpului soferii care vb la telefon si conduc.Ati vazut cat de haotic conduc?Ati vazut cate accidente se petrec din acest motiv?
Puteti contesta pv.dar va pierdeti timpul la instanta .Intelgeam sa contestati pv atata timp cat va retinea permisul de conducere .Ce contestati??Ca totusi vorbeati la telefon.
Conform legii,aveti dreptul ca in 15 zile de la primirea la domiciliu a procesului verbal de contraventie sa formulati contestatie la instanta competenta teritorial.
Verificati daca cele consemnate in procesul verbal sunt corecte,daca sunt omisiuni sau lipsesc dintre consemnarile care trebuiau facute pentru a vedea daca exista posibilitatea invocarii cauzelor de nulitate a procesului verbal prevazute de art.16,17 si 34 din )G nr.2/2001
daio73 a scris:

Va inteleg supararea si este posibil ca acesta sa fie adevarul dar daca sunteti conducator auto de zi cu zi veti intelege perfect mesajul pe care vi-l transmit.
Nu vreau sa va fac morala dar vb la telefon este foarte periculos si dvs.ati observat de-a lungul timpului soferii care vb la telefon si conduc.Ati vazut cat de haotic conduc?Ati vazut cate accidente se petrec din acest motiv?
Puteti contesta pv.dar va pierdeti timpul la instanta .Intelgeam sa contestati pv atata timp cat va retinea permisul de conducere .Ce contestati??Ca totusi vorbeati la telefon.

Aveti dreptate ca vorbitul la telefon distrage atentia.
Dar am vazut soferi care conduc foarte bine cand vorbesc la telefon.
Cu toate acestea sunt de acord cu dvs. ca nu trebuie sa se vorbeasca la telefon la volan decat in caz extrem.
Poate contesta procesul verbal si in functie de probe instanta va decide.
Va trebui insa sa conteste ca a vorbit la telefon.Are acest drept...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzat pe nedrept SashaVDK SashaVDK buna ziua, In data de 27 august 2009, rulam pe drumul european care leaga Urziceni de Buzau.La km 65 era o masina de politie cu radar stationata.Dupa cca 5 ... (vezi toată discuția)
Am platit o amenda dar vreau sa contest procesul verbal, mai pot? tedibrik tedibrik am fost oprit pe un drum comunal de politia rutiera deoarece nu-mi functiona faza scurta la farul din dreapta ; politistul mi-a spus ca imi da amenda pt ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal-suspendare permis babici93 babici93 Tin sa mentionez ca am fost tras pe dreapta pe nedrept! depasirea pe care zice politistul ca am efectuat-o ,am fost obligat sa o fac din urm motiv: aveam doua ... (vezi toată discuția)