avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

Am si eu o intrebare ,sunt casatorit de 3 ani,am mostenit niste bunuri in urma decesului tatalui meu ,mai exact o cota parte dintr-un imobil care in prezent este locuit de mama mea.,eu acum vreau sa divortez ,si vreau sa stiu daca sotia mea are drept asupra acestei case,rezultate din mostenire acum luni,mentionez ca nu am alte bunuri impreuna cu sotia ,decat ceva electrocasnice ,am si un copil rezultat in urma acestei casatorii
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:18, 18 Septembrie 2010
Sotia nu are drept la bunurile mostenite de dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
bunurile mostenite sunt bunuri proprii si nu intra in masa bunurilor partajabile in cadrul unui partaj; fiica d-voastra in schimb va avea parte, in cazul decesului d-voastra, in calitate de mostenitoare.
avocat Cristina Popescu
va multumesc pentru raspuns
Bunurile dobandite prin mostenire sunt bunurile dvs. proprii care deci nu intra in masa de partaj.
Intra in masa de partaj doar bunurile dobandite de soti in timpul casatoriei, adica acele bunuri mobile ( electrocasnice) pe care le-ati achizitionat impreuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire dupa tata caren caren in cazul in care mama a decedat si nu s.a facut nici un fel de succesiune, iar tatal se recasatoreste, dupa decesul tatalui sotia acestuia beneficiaza de vreo ... (vezi toată discuția)
Bun obtinut din mostenire- are sau nu dreptul la acest bun sotul/sotia? lumyclau lumyclau Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie. Bunica mea din partea tatalui a avut cumparat un loc de veci. Cand a murit tata a devenit ... (vezi toată discuția)
Mostenire concubina?? raduonline raduonline Salut am o nelamurire. Daca am trait in concubinaj cu o doamna vreo zece ani am si un copil de la ea, dupa care m-am despartit de ea. Am cunoscut o alta femeie ... (vezi toată discuția)