Locuiesc in strainatate . Sint divortat , am un apartament in propietate comuna cu fosta sotie si nu avem copii impreuna . Doresc sa donez partea mea unei persoane nevoiase iar intre timp vreau ca aceasta sa locuiasca in partea ce mi se cuvine din acest apartament . Acesta va plati numai intretinerea si consumul de gaz si curent electric . Procura legalizata la notar in tara in care traiesc , trecuta prin consulatul roman si inregistrata la tribunalul de la Haga va fi actul de donare a 50% din acest apartament.
Acesta fiind tabloul v-as fi extrem de recunoscator sa-mi spuneti si parerea d-tra
Corneliu
puteti sa ii donati fara probleme, ulterior apartamentul se va imparti intre ea si fosta sotie. importanta este ce cota vreti sa ii donati, pentru ca la partaj poate fosta sotie va cere cota majoritara motivand ca ea a contribuit mai mult la achizitionarea si intretinerea apartamentului
d-voastra puteti dona numai cota-parte indiviza, ce se presupune a fi de 50%; dar nu mai bine urmati calea fireasca de a va partaja bunul mai intai ? in opinia mea niciun notar nu ar trebui sa incheie un act de donatie in asemenea conditii.
avocat Cristina Popescu
va multumesc pentru raspuns . Situatia este urmatoarea ;
1 - fosta sotie nu doerste in nici-un caz sa inainteze actiunea de partaj
2 - i-am propus sa imi dea 20% din jumatatea de apartament ( valutat la ora actuala la 65 000 de euro ) deci 13 000 de euro la care a raspuns negativ.
3 - i-am propus sa imi dea 10 000 euro si intre in posesia intregului apartament la care a raspuns ca si prima oara , NU
Ajuns aici ma vad constrins sa devin rau. rau cu ea si bun cu un amarat ce nu are casa , sau o pereche de tineri casatoriti ce nu si gasesc cuibul pentru a pune in picioare o familie .
Am ajuns aici si voi merge inainte . Nu am nevoie de bani de la nimeni iar cand decid un lucru il fac .
eu nu cred ca puteti dona sau vinde , daca nu aveti acordul fostei sotii sau partaj
acordul nu-l veti obtine, asa ca puteti inainta dvs actiunea de partaj. puteti mandata un av sa va reprezinte. puteti cere sa va fie atribuit si s-o despagubiti dvs, sau sa-i fie atribuit si sa va despagubeasca. daca nu are banii, ap se poate executa silit.
poate doamna nu are acei bani, poate nu e vb ca nu ar vrea sa va despagubeasca
Daca vreti sa fiti rau cu ea, va spun eu cum sa procedati. Dar inainte de asta sa-i spuneti, poate isi schimba conduita.
Donati partea dv. unei familii de tzigani, sau unui/unor tzigani.
Partaj
Jokera
Buna ziua,daca am divorțat prin notar,dar nu sunt de acord sa vand apartamentul care este bun comun,ma poate obliga cineva? Mentionez ca el a plecat de acasa ... (vezi toată discuția)
Partaj...
georgeta_bursuc
Buna ziua. Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns in privinta partajului. Pe scurt: am cumparat un ap. in timpul casatoriei cu bani din donatia mamei mele, ... (vezi toată discuția)