avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Renuntare partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare partaj

Buna ziua,
Daca doresc sa renunt la partaj la jumatatea mea din apartament pentru copil cu clauza de uzufruct viager sau tutorele lui pe aceasta parte de apartament mama copilului imi mai poate cere mie sa o despagubesc pe jumatatea ei?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:47, 26 Octombrie 2018
Buna seara,
Fiti mai explicit si scrieti corect doleanta.
Daca este vorba doar de renuntarea la cota parte intr-un partaj judiciar dupa divort, atunci puteti dona cota dumneavoastra cui vreti dar nu sa renuntati.
Donatia presupune acceptarea si donarea.
Ce despagubiri sa va creara?
In momentul de fata sunteti coproprietar, deci nu aveti cum sa renuntati la partea dvs.
Daca nu doriti nimic, o puteti transmite prin donatie sau vanzare.
Incheiati intai actul de partaj, apoi, lotul dvs il donati copilului, cu ce clauza doriti dvs.
Dar direct, nu se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va supun atenției următoarea speta: soțul a divorțat de soție ... gabibotea gabibotea Va supun atenției următoarea speta: Soțul a divorțat de soție cu care are un copil major. Împreună au un apartament. Nu s a făcut partajul. Copilul a ... (vezi toată discuția)
Buna seara,suntem 2 frati.in urma succesiunii dupa tatal meu ,am ... mirela86 mirela86 Buna seara,Suntem 2 frati.In urma succesiuni dupa tatal meu ,am mostenit fiecare jumatate din mostenire.Dupa aproape 2 ani,fratele meu imi doneaza partea lui ... (vezi toată discuția)
Partaj si transfer proprietate BescheaGeorgeta BescheaGeorgeta Buna ziua Care este calea cea mai echitabila, sigura, neatacabila si cu costuri minime pentru rezolvarea urmatoarei situatii: parintii mei detin impreuna ... (vezi toată discuția)