Buna seara,Suntem 2 frati.In urma succesiuni dupa tatal meu ,am mostenit fiecare jumatate din mostenire.Dupa aproape 2 ani,fratele meu imi doneaza partea lui ,prin act de donatie,cu drept de uzufruct viager.Mentionez ca mostenirea se compune din casa[2 camere ,o bucatarie ,o camara],curte si gradina.In curte a mai fost o constructie care a ars.Din acea cladire a mai ramas o baie ,pe care o foloseste fratele meu,dar care e in stadiu de degradare pentru ca nu s-a mai reparat dupa ce a luat foc.Acum ,as vrea sa o daram eu si sa imi ridic pe acel loc o casuta dar nu ma lasa fratele meu.Mentionez ca acea constructie nu era trecuta la cadastru.El ma obliga sa ii fac alta baie.In acea casa locuieste fratele meu,eu locuind in alta parte cu sotul meu.Deci ,casa o foloseste el ,eu nu pot folosi nimic cu toate ca eu sunt proprietara.Se poate face o partajare la acea donatie,sau ce solutie as puta gasi?
raluk0207
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Cum sa il evacueze daca este uzufructuar?
Nu aveti ce sa faceti. Atât timp cât fratele dvs si-a rezervat dreptul de uzufruct viager, nu puteti aduce nicio modificare imobilului, fără acordul sau.
Dvs sunteti proprietar pe jumătatea dvs si doar nud proprietar pe jumătatea fratelui. Lăsați lucrurile asa. Fratele va locui în casă, iar după decesul său, veti radia de la Cartea Funciară uzufructul viager și apoi veti putea renova cum doriti dvs.
Buna ziua.Daca eu sunt proprietara pe jumatate din mostenire ,cum nu pot sa fac nimic acolo?Constructia la care am facut referire este un corp separat de casa in care locuieste el,doar ca acolo este o baie pe care o foloseste el.El foloseste toata casa si eu nu am dreptul pe jumatatea mea sa fac ce vreau?Se poate face o partajare in aceste conditii?