avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare bani de la institutia in care am lucrat ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare bani de la institutia in care am lucrat inainte de pensionare

in noiembrie 2009 m-am pensionat , mai am de primit bani pe lunile oct.noiembrie 2009. problema este ca directorul nu ne acorda nici o sansa .
ce pot face
Cel mai recent răspuns: exit vs exit , utilizator 21:58, 17 Septembrie 2010
1. Termenul in care se poate formula o actiune in instanta este de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune, care coincide cu data la care obligatia de plata a drepturilor salariale a devenit scadenta.
2. Cerere de chemare in judecata formulata la Tribunalul din raza de domiciliu a dvs, in cazul in care s. din Buc. TMB.
3. Cererea de chemare in judecata este scutita de la plata taxelor juridiciare de timbru si a timbrului judiciar.
4. Sarina probei incumba angajatorului - asta inseamna ca dvs. trebuie sa dovediti numai existenta creantei ( a banilor) care poate fi probata prin intermediul contractui individual de munca, angajatorul avand obligatia sa dovedeasca ca a achitat sumele pretinse.
5 Puteti obtine : debitul ( sumele restante)+ dobanda legala, actualizate cu indicele de inflatie pana la data platii efective.
6. Daca puteti dovedi existenta creantei ( a sumelor datorate) sansele de castig sunt de 100%. Directorul probabil e un tembel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune-interese bun distrus eugen82 eugen82 Intr-un proces ca urmare a distrugerii cu ani in urma a unui bun care nu mai poate fi \\"reparat in natura\\", contravaloarea se stabileste la data distrugerii ... (vezi toată discuția)
Am formulat corect cererea de chemare in judecata?! NinelM NinelM Domnule Presedinte, Subsemnatul, ****** cu domiciliul in C, judetul C, strada B nr.*, bloc * scara *, etaj *, apartament 8, avand codul numeric personal ... (vezi toată discuția)
Model intampinare proces nedepunere bilant livm livm Buna ziua, Am primit o citatie de la Tribunal pentru un proces cu ONRC (reclamant pentru Fond - dizolvare societate) pentru nedepunerea bilanturilor la o ... (vezi toată discuția)