Subsemnatul, ****** cu domiciliul in C, judetul C, strada B nr.*, bloc * scara *, etaj *, apartament 8, avand codul numeric personal ***********, in contradictoriu cu parata ************, cu sediul in *** Sectorul *, strada **** nr.*, bloc *, scara *, Etaj *, apartament *, avand codul unic de inregistrare RO******, numarul de ordine in Registrul Comertului J**/****/****, cont bancar deschis la ING Bucuresti cont ******, Alpha Bank Unirii cont ******, Trezoreria Sectorului x cont *******, Raiffeisen Bank cont ******, reprezentata legal prin administrator X-ulescu, formulez urmatoarea:
ACŢIUNE ÎN PRETENŢII
prin care solicit instantei, ca prin hotararea ce o va pronunta sa dispuna:
Obligarea paratei la plata drepturilor salariale cuvenite si neincasate pe perioada mai 2017 – 5 ianuarie 2018, cum si la plata indicelui de inflatie de la la data la care mi se cuveneau si pana la plata efectiva a drepturilor banesti;
Eventuale cheltuieli de judecata ocazionate cu procesul.
In fapt, (am descris intocmai cele intamplate)
In aceste conditii, am formulat prezenta actiune pe care va solicit sa o admiteti asa cum a fost formulata.
In dovedire va solicit incuviintarea probei cu inscrisuri si a probei testimoniale. Aceste probe sunt pertinente, concludente şi utile cauzei deoarece tind la dovedirea următoarelor teze probatorii:
In cadrul probei cu inscrisuri depun urmatoarele inscrisuri in copie conform cu originalul in 2 exemplare:
• Contractul individual de munca nr. X din 14.08.2015
• Act aditional la CIM din 01.05.2016
• Act aditional la CIM nr.2 din 01.02.2017
• Notificare nr.X/29.11.2017 desfiintarea postului
• Decizia incetare activitate nr.X din 05.01.2018
• Certificat constatator ONRC
• Extras cont incasare salariu
• Copie C.I.
• Sesizare nr.X/14.09.2017 catre ITM
• Raspuns ITM nr.X/12.10.2017
• Sesizare X/X din 02.11.2017 ITM
• Notificare nr.18597/20.03.2017
• Notificare nr.18593/20.03.2017
• Notificare din 24.08.2017
• Notificare din 01.11.2017
In cadrul probei testimoniale, chem in vederea audierii in calitate de martori pe numitul X, cu domiciliul in Y, .......
Depun prezenta cerere de chemare in judecata in doua exemplare.
Data: Semnatura:
Domnului Presedinte al Tribunalului Calarasi
Intrebare: ar trebui sa trec suma exacta pe care mi-o datoreaza fostul angajator? Daca da, cum pot sa o calculez exact, avand in vedere ca pe ultimele 8 luni de contract, angajatorul nu mi-a platit nici contributiile la stat.
Intrebare2: Ar trebui sa precizes in cerere si articolele din codul muncii in baza carora formulez cererea?!
Buna seara,
1. D, e de preferat sa aratati suma solicitata.
2. Da, e bine sa aratati si temeiul cererii, adica articolul pe care considerati ca l-a incalcat angajatorul.
In principiu trebuie sa va calculati suma pe care trebuie sa o dea angajatorul. Orice diferenta se poate stabili de instanta pe baza unei expertize, sau pe baza cuantumului salarial cu care ati fost angajat. Daca angajatorul nu v-a platit contributiile solicitati printr-un nou capat de cerere ( in aceeasi actiune) si aceasta. Motivati si in drept aratand in baza caror articole va incadrati solicitarea.
Multumesc frumos pentru raspunsuri, in cazul acesta am sa incerc sa imi calculez suma cat de cat exacta. Legat de articolele pe care le incalca....asta nu stiu sa o precizez exact....au fost diferite abuzuri din partea acestuia, am fost dat afara fizic de la locul de munca, accesul la locul de munca fiindu-mi blocat, o perioada de cateva luni, perioada in care contractul de munca mi-a fost activ. Nu am avut contractul de munca intrerupt sau suspendat.