avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1845 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Chemare in judecata litigiu munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Chemare in judecata litigiu munca

Caut un model de cerere de chemare in judecata pentru litigiu munca, neplata salarii de mai multe luni... Va multumesc... Si un link cu Codul muncii actualizat la zi... Cui mult respect.
Cel mai recent răspuns: nelush2103 , utilizator 11:15, 30 Septembrie 2010
Nu exista modele standard aplicabile oricaror situatii. Totusi, o cerere de chemare in judecata a angajatorului ar putea fi :

Domnule presedinte,
Subsemnatul, XY, domiciliat in ..., in calitate de angajat, chem in judecata SC ABC SRL, cu sediul in ..., inregistrata la ORC sub nr. ....., CUI ...., in calitate de angajator, pentru ca prin hotararea ce o veti pronunta
Sa obligati SC ABC SRL sa-mi achite salariile restante.

Motivele cererii sunt :
In fapt, sunta angajat al ... de la data ... pe functia de .... . Cu toate ca mi-am indeplinit atributiunile de serviciu potrivit fisei postului .... s.a.m.d.

In drept, imi intemeiez cererea pe prevederile art. ... din ... precum si pe ....

In probatiune, solicit incuviintarea probei cu inscrisuri pe aspectul dovedirii ... a probei testimoniale cu un martor pe aspectul dovedirii... precum si interogatoriul SC ABC SRL.

Anexez prezentei cereri urmatoarele inscrisuri : ...

Depun prezenta cerere in doua exemplare dintre care unul pentru instanta si celalalt pentru comunicare.

Domnului Presedinte al Tribunalului ....

(este doar un model orientativ departe de a fi perfect...)


Pentru Codul muncii puteti folosi [ link extern ] /

Succes!
Va multumesc mult atat pentru raspuns cat si pentru urare....=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tribunalul muncii;formulare si acte necesare pentru declansarea unei actiuni Stefan Ioana Stefan Ioana Fiul meu a lucrat la o firma de constructii in Bucuresti si de trei luni sta acasa,fara ca cei de la firma sa-i spuna ca este in concediu fara plata sau su ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale neplatite teisoara teisoara buna ziua,va multumesc pt.timpul acordat va rog frumos sa-mi spuneti care este procedura de introducere a unei actiuni in instanta impotriva fostului ... (vezi toată discuția)
Dat firma in judecata pentru neplata salariului ioana2525 ioana2525 Exista un formular standard pentru a da in judecata firma la care lucrez pentru recuperarea salarului si a bonurilor de masa ? Stiu ca trebuie sa trimit o ... (vezi toată discuția)