avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Tribunalul Muncii;formulare si acte necesare pentru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Tribunalul Muncii;formulare si acte necesare pentru declansarea unei actiuni

Fiul meu a lucrat la o firma de constructii in Bucuresti si de trei luni sta acasa,fara ca cei de la firma sa-i spuna ca este in concediu fara plata sau su somaj tehnic,cartea de munca fiind inca la firma. El mai are de primit si 2000 roni,pentru munca prestata A facut sesizare la inspectoratul teritorial de munca,unde i s-a recunoscut ca are dreptate si este sfatuit sa se adreseze la tribunalul muncii ilfov,unde are sediu firma V-as ruga sa imi dati si mie un model de cere care s-o depuna la tribunal pentru inceperea procesului, actele necesare pentru acest lucru,si unde se afla acesta.Ceilalti colegi ai lui vor sa mai astepte ca poate reicep activitatea,si le dau bani din urma,dar el a gasit de lucru si vrea sa stie ce se intampla si sa-si recupereze banii.Multunesc aticipat
Cel mai recent răspuns: FLORIN VASILIU , Consultant resurse umane 19:03, 14 Martie 2010
tribunalul muncii :stunned: inca nu exista... exista in cadrul sectiilor civile ale tribunalelor complete specializate pe litigii de munca.
chemarea in judecata in cazul unui litigiu de munca se adreseaza tribunalului din raza domiciliului sau resedintei reclamantului.
in cazul drepturilor salariale restante ( neincasata) termenul de prescriptie este de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune!

p.s. tribunalul ilfov nu este inca infiintat!!!
Fiul dvs. trebuie sa inainteze cererea de chemare in judecata la Tribunalul in raza caruia isi are domiciliul, actiunea in judecata pentru drepturi banesti poate fi inaintata Tribunalului in termen de trei ani de la data cand trebuia sa primeasca acele drepturi salariale, in cererea de chemare in judecata trebuie trecute datele reclamantului si datele paratului(societatii).Model:
Catre,
TRIBUNALUL



DOMNULE PRESEDINTE,


Subsemnatul in calitate de reclamant, formulez prezenta

CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA

Pe care o formulez in contradictoriu cu:

1.SC. SRL, cu sediul in , J 01/,R , in calitate de parata, reprezentata legal prin d-l




- obligarea paratei la plata drepturilor salariale de la data pana la data
- obligarea intimatei la plata cheltuielilor de judecata.
Motive:
In Fapt
Subsemnatul.... fost angajat la SC in functia...
Cum s-a intamplat, de cand nu s-au mai dat salariile, etc

In Drept
Legea 53/2003(Codul Muncii) art.39(1) a, art.40(2) c ,art.154 (1,2) art.156, art. 161(1,4), art.163,164

Avand in vedere toate cele de mai sus solicit sa admiteti cererea asa cum a fost formulata si sa obligati parata:


Obligarea paratei la plata drepturilor banesti de la data ...pana la data....

Obligarea paratei la plata cheltuielilor de judecata.

PROBE

Inteleg sa ne folosim de proba cu inscrisuri, interogatoriul intimatei, proba testimoniala precum si orice alt mijloc de proba care se va dovedi utila si pertinenta.
Depun prezenta cerere in doua exemplare, una pentru instanta, cealalta pentru a fi comunicata paratei.

Reclamant,


Domnului Presedinte al Tribunalului....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale neplatite teisoara teisoara buna ziua,va multumesc pt.timpul acordat va rog frumos sa-mi spuneti care este procedura de introducere a unei actiuni in instanta impotriva fostului ... (vezi toată discuția)
Dat firma in judecata pentru neplata salariului ioana2525 ioana2525 Exista un formular standard pentru a da in judecata firma la care lucrez pentru recuperarea salarului si a bonurilor de masa ? Stiu ca trebuie sa trimit o ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca neplata salarii,bonuri,garantii diana2502 diana2502 as dori sa stiu cum pot formula o cerere de chemare in judecata pentru neplata salariilor si ce sanse de castig sunt.plata salariilor se face pe data de 11 a ... (vezi toată discuția)