avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dat firma in judecata pentru neplata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dat firma in judecata pentru neplata salariului

Exista un formular standard pentru a da in judecata firma la care lucrez pentru recuperarea salarului si a bonurilor de masa ?
Stiu ca trebuie sa trimit o cerere la Tribunal in care sa mentionez motivele actiunii, dar nu stiu daca exista vreun formular specific.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ioana2525 , utilizator 14:59, 25 Aprilie 2010
Exista formulare numai relativ tipizate, dar nu este obligatoriu decat sa respectati prevederile art.112 C.pr.civ. referitoare la cererea d chemare in judecata. Conform acestui articol, cererea trebuie sa cuprinda: 1. numele si domiciliul partilor, iar pentru persoana juridica denumirea si sediul acesteia si nr. de inmatriculare in Registrul Comertului (acel J ), codul fiscal (C.U.I.) si contul bancar; 2.numele si calitatea celui ce reprezinta partea in proces (de ex. avocatul dvs.); 3. obiectul cererii si valoarea acestuia dupa aprecierea reclamantului, daca pretuirea exacta nu este cu putinta; 4. aratarea motivelor de fapt (situatia de fapt) si de drept (temeiul juridic al cererilor) pe care se intemeiaza cererea; 5. indicarea dovezilor pe care se spijina cererea. Se vor atasa si copii de pe inscrisurile care sunt indicate ca probe. Daca se cere si proba cu martori se vor indica numele si adresele acestora; 6. Semnatura.
La cerere se vor alatura atatea copii de pe cerere cati parati sunt.
Succes!
Un model de chemare in judecata
Catre,
TRIBUNALUL

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul in calitate de reclamant, formulez prezenta

CERERE DE CHEMARE IN JUDECATA

Pe care o formulez in contradictoriu cu:

1.SC. SRL, cu sediul in , J 01/,R , in calitate de parata, reprezentata legal prin d-l

-obligarea intimatei la plata salariilor neincasate in perioada
.
- obligarea intimatei la plata pentru despagubiri in valoare de lei
- obligarea intimatei la plata cheltuielilor de judecata.

Motive:
In Fapt
Subsemnatul.... fost angajat la SC in functia...
Cum s-a intamplat, ,etc

In Drept
Legea 53/2003(Codul Muncii) art.

Avand in vedere toate cele de mai sus solicit sa admiteti cererea asa cum a fost formulata si sa obligati parata:

idem.

PROBE

Inteleg sa ne folosim de proba cu inscrisuri, interogatoriul intimatei, proba testimoniala precum si orice alt mijloc de proba care se va dovedi utila si pertinenta.
Depun prezenta cerere in doua exemplare, una pentru instanta, cealalta pentru a fi comunicata paratei.

Reclamant,
Multumesc pt raspunsuri.
Inca o intrebare: Trebuie neaparat sa-mi dau demisia de la firma ca sa pot sa-i dau in judecata?

Multumesc din nou.
nu
Dupa cum puteam sa banuiesc, firma mi-a blocat accesul la site-ul de lucru (lucrez de acasa si trebuie sa ma autentific pe un site) Nu mi-a comunicat ca trebuie sa-mi dau demisia, pt ca nu are motive intemeiate....Am trimis diverse mailuri managerului, dar fara raspuns....
Cum procedez in aceasta situatie?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Tribunalul muncii;formulare si acte necesare pentru declansarea unei actiuni Stefan Ioana Stefan Ioana Fiul meu a lucrat la o firma de constructii in Bucuresti si de trei luni sta acasa,fara ca cei de la firma sa-i spuna ca este in concediu fara plata sau su ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale neplatite teisoara teisoara buna ziua,va multumesc pt.timpul acordat va rog frumos sa-mi spuneti care este procedura de introducere a unei actiuni in instanta impotriva fostului ... (vezi toată discuția)
Parere despre intampinare sandricutat sandricutat as vrea si eu o parere despre aceasta intampinare daca este corecta si eventual vreun sfat .multumesc anticipat Domnule Presedinte, Subsemnatul ... (vezi toată discuția)