avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dat firma in judecata pentru neplata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dat firma in judecata pentru neplata salariului

Exista un formular standard pentru a da in judecata firma la care lucrez pentru recuperarea salarului si a bonurilor de masa ?
Stiu ca trebuie sa trimit o cerere la Tribunal in care sa mentionez motivele actiunii, dar nu stiu daca exista vreun formular specific.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ioana2525 , utilizator 14:59, 25 Aprilie 2010
Nu trebuie in niciun caz sa va dati demisia pentru a putea da firma la care lucrati in judecata pentru un litigiu de munca!
Pentru orice comunicare pe care o faceti catre firma si reprezentantul legal al acesteia (directorul general), utilizati fie inregistrarea la secretariatul firmei a documentului scris pe care il remiteti (cerere etc. ), fie trimiterea prin posta cu confirmare de primire a aceluiasi document (AR).
:offtopic: Interventie moderator
@ ioana2525

Nu mai adresati aceeasi întrebare de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.
S-au puteti sa redactati notificarea si sa o trimiteti angajatorului prin intermediul unui executor judecatoresc, costa mai mult cca 60 lei dar e de necontestat faptul ca angajatorul a fost notificat cu privire la faptul ca incalca prevederile contractului de munca
Ok. Scuze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tribunalul muncii;formulare si acte necesare pentru declansarea unei actiuni Stefan Ioana Stefan Ioana Fiul meu a lucrat la o firma de constructii in Bucuresti si de trei luni sta acasa,fara ca cei de la firma sa-i spuna ca este in concediu fara plata sau su ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale neplatite teisoara teisoara buna ziua,va multumesc pt.timpul acordat va rog frumos sa-mi spuneti care este procedura de introducere a unei actiuni in instanta impotriva fostului ... (vezi toată discuția)
Parere despre intampinare sandricutat sandricutat as vrea si eu o parere despre aceasta intampinare daca este corecta si eventual vreun sfat .multumesc anticipat Domnule Presedinte, Subsemnatul ... (vezi toată discuția)