avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... act aditional contract de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

act aditional contract de credit

Buna. In anul 2008 am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca. In anul 2010 in baza OUG 50/2010 in luna septembrie am notificat banca in legatura cu modificarea contractului de credit. Azi 17/09/2010 m-am prezentat la banca si am mai depus 2 notificari una pentru a mi se comunica daca contractul de credit a fost cesionat si catre ce banca, si una ca raspuns la o instintare pe are am primit-o de la banca dupa depunerea de catre mine a notificarii.Am avut surpriza sa constat ca contractul meu de credit a fost concesionat catre o banca din Olanda , bancpost retinindu-si doar calitatea de prestator servicii administrare credite pentru EFG New Europe Funding II.B.V cu sediul in Amsterdam -Olanda.
Conform codului civil Bancpost avea obligatia sa ma notifice in scris la data concesionarii contractuli de credit , lucru care nu l-a facut si pe care in mod "miselesc" a incercat azi sa ma oblige sa il semnez printr-o asazisa CERERE GENERALA. .Am primit o copie a actului aditional care este intr-o totala neconcordanta cu OUG50/2010, ba mai mult se contrazic singuri in instintarea trimisa imi scot comisionul de administrare iar in act aditional il introduc. Cu aceasta ocazie avertizez toti clienti sa citesca atent aceasta cerere si sa refuze completarea ei si semnarea, lucratorii Bancpost sunt instruiti sa nu primeasca notificari decat daca se completeaza aceasta cerere.
Din ceea ce am citit pina acum am inteles ca la cesionarea contractului de credit Bancpost avea obligatia sa ma notifice in scris luru pe care nu l-au facut,contractul de cesiune nu este opozabil adica daca eu nu mai platesc la Bancpost acel comision de administrare cont ei nu ma pot executa pentru ca nu mai au nici o calitate in contractul de credit iar cei din Olanda nu pot sa ma execute deoarece nu am fost notificat de catre Bancpost motiv prentru care le pot plati doar rata creditului si dobanda pe care o aveam in trecuta in vechiul contract fara comisionul de administrare cont.
Intrebari
Eu in calitatea de imprumutat pot negocia direct cu banca din Olanda si sa elimin din contract SC BANCPOST SA.?
Am vreo sansa de castig daca actionez in instanta Bancpost pe acest motiv , cesionarea contractului?
Banpost avea obligatia de a notifica BNR in legatura cu transferarea drepturilor si obligatiilor prevazute in contractul de credit in strainatate?*Nu cunosc normele BNR in legatura cu acest lucru*

=D>=D>
Cel mai recent răspuns: Irina Havirneanu , Alte profesii 09:58, 21 Septembrie 2010
si eu am acelasi tip de credit...la aceeasi banca...imi pare rau ca am facut acest pas ...insa....asta e!!!
["Am avut surpriza sa constat ca contractul meu de credit a fost concesionat catre o banca din Olanda , bancpost retinindu-si doar calitatea de prestator servicii administrare credite pentru EFG New Europe Funding II.B.V cu sediul in Amsterdam -Olanda. ........Am vreo sansa de castig daca actionez in instanta Bancpost pe acest motiv , cesionarea contractului?"]
OUG 50/ 2010- Art. 70
In cazurile in care drepturile creditorului in temeiul unui contract de credit sau contractul insusi se cesioneaza unei terte persoane, consumatorul are dreptul sa invoce impotriva cesionarului orice mijloc de aparare la care putea recurge impotriva creditorului initial, inclusiv dreptul la compensare.

Art. 71
(1) Consumatorul este informat cu privire la cesiunea prevazuta la art. 70, cu exceptia cazurilor in care creditorul initial, prin acord cu cesionarul, administreaza in continuare creditul catre consumator. "

oricum firma asta e una de ...., iti baga cuvinte in actul aditional pe care sa le accepti...gen anexa 1
INSA, SUNT ALTE FAZE IN ACT ADITIONAL PE CARE LE DESCOPAR ACUM...KEEP IN TOUCH!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional contract de credit albarar albarar Buna. In anul 2008 am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca. In anul 2010 in baza OUG 50/2010 in luna septembrie am notificat banca in legatura cu ... (vezi toată discuția)
Cesiune solomonnicoleta solomonnicoleta Credit chf luat in 2008. In 2010 creditul a fost cesionat la EFG apoi la ERB . In 2016 a fost vandut la recuperator. Am primit notificare a cesiunii . Am ... (vezi toată discuția)
Cesiune credit in derulare catre erb new... eda_68 eda_68 Am trimis o adresa catre Bancpost in care am cerut explicatii in ce priveste dobanda respectiv daca a fost externalizat creditul . Am fost informata ca ... (vezi toată discuția)