acum 10 ani tatal meu a decedat, ramanand eu-minora la acea data-,sora mea si mama mea. nu am deschis succesiunea datorita unui frate vitreg-care din cate am inteles are drept la tot ceea ce tatal si mama mea au construit in timpul casniciei.exista vreo modalitate juridica de a il exclude ? tin sa precizez ca acest frate nu a locuit cu parintii mei decat foarte putin timp,si nici decum in apartamentul pe care il detineau...ci in perioada cand stateau la parintii tatalui meu. ce acte doveditoare trebuie sa avem la indemana pentru a deschide succesiunea?
Modalitate juridica de a-l exclude exista dar instantele sunt foarte refractare la astfel de actiuni in justitie.
Pe de-o parte este normal sa fie asa intrucat fiind frati au drepturi egale dar...exista posibilitatea inlaturarii de la mostenire...
Succesiune
mighelita
#-o Problema mea este una mai complicata,sunt sigura ca cel mai indicat ar fii sa am un avocat dar din pacate nu mi-l permit....
Suntem o familie constituita ... (vezi toată discuția)
Mostenire
danielancs
Parintii mei au divortat in urma cu 30 de ani, eu si sora mea ramanand in grija mamei. Peste cativa ani, am aflat ca \\"tatal\\" nostru are un baiat, prin ... (vezi toată discuția)