avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea

acum 10 ani tatal meu a decedat, ramanand eu-minora la acea data-,sora mea si mama mea. nu am deschis succesiunea datorita unui frate vitreg-care din cate am inteles are drept la tot ceea ce tatal si mama mea au construit in timpul casniciei.exista vreo modalitate juridica de a il exclude ? tin sa precizez ca acest frate nu a locuit cu parintii mei decat foarte putin timp,si nici decum in apartamentul pe care il detineau...ci in perioada cand stateau la parintii tatalui meu. ce acte doveditoare trebuie sa avem la indemana pentru a deschide succesiunea?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Silvia Hulpus , Consilier juridic 14:46, 18 Septembrie 2010
Nu deschideti mostenirea pana nu va lamuriti fiecare ce drepturi aveti.
Daca deschdeti aiurea un proces nu va fi chiar grozav pentru dvs...

avocat Claudiu Lascoschi
nu puteti sa il excludeti in niciun fel pe fratele dvs de la mostenire. e dreptul lui legal ca si al dvs sa isi mosteneasca tatal.
Modalitate juridica de a-l exclude exista dar instantele sunt foarte refractare la astfel de actiuni in justitie.
Pe de-o parte este normal sa fie asa intrucat fiind frati au drepturi egale dar...exista posibilitatea inlaturarii de la mostenire...

avocat Claudiu Lascoschi
daca fratele e doar dupa tata, el vine numai la mostenirea ramasa dupa tata, nu si dupa mama, oricum va avea mai putin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mighelita mighelita #-o Problema mea este una mai complicata,sunt sigura ca cel mai indicat ar fii sa am un avocat dar din pacate nu mi-l permit.... Suntem o familie constituita ... (vezi toată discuția)
Mostenire danielancs danielancs Parintii mei au divortat in urma cu 30 de ani, eu si sora mea ramanand in grija mamei. Peste cativa ani, am aflat ca \\"tatal\\" nostru are un baiat, prin ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)