avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire , drept de vanzare!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire , drept de vanzare!

Va salut. Intrebarea mea este : Daca sunt trecut ambii soti ca proprietari la apartament si au 5 copii, iar unul a decedat celalalt poate sa vanda apartamentul fara sa aiba aprobarea copiilor?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 22:30, 19 Septembrie 2010
Numai daca s-a dezbatut succesiunea si copii au renuntat in favoarea parintelui in viata
daca in schimb copiii nu au renuntat, sotul supravietuitor poate vinde teoretic numai cota sa parte indiviza din imobil, dar practic nu cumpara nimeni in acest mod; o solutie ar fi iesirea din indiviziune prin care sotului supravietuitir sa i se atribuie imobilul iar copiii sa primeasca de la acesta o sulta.
avocat cristina popescu
poate sa vanda daca s-a dezbatut succesiunea. dar cine ii cumpara o cota indiviza dintr-un apartament?
Inca o intrebare, sotul supravietuitor are dreptul al 75% din apartament , cum poate sa isi cedeze partea la unul din copii?
Cum are drept la 75%?
In sfarsit, poate sa cedeze partea lui dupa dezbaterea succesiunii.
Daca se gandeste sa renunte, vor imparti toti ceilalti mostenitori partea respectiva. Mai bine sa accepte si sa dezbata, apoi sa instraineze.

Alte discuții în legătură

Succesiune . transmitere cote parti din mostenire OpraM OpraM Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta: 1. care sunt cotele de drept in cazul unei mosteniri de pe urma unui parinte decedat? Ma refer la cazul unei ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire erikka erikka buna ziua doresc sa stiu daca dupa moartea unuia dintre parinti celalalt parinte ramas in viata are dreptul sa vanda casa fara consimtamantul copiilor cel ... (vezi toată discuția)
Succesiune olympya olympya Buna ziua! Problema mea este urmatoarea: tata si mama detin un imobil pe numele la amandoi.Tatal meu a decedat anul acesta,iar sora mea vrea sa dezbatem ... (vezi toată discuția)