Nu, nu-si pierde dreptul de a veni la succesiunea parintilor naturali. (si nici obligatia de intretinere fata de parintii naturali)
Codul Familiei:
Art. 75. - Infierea isi produce efectele de la data incuviintarii ei.
De la aceasta data infiatul are fata de cel care infiaza drepturile si obligatiile pe care le are copilul din casatorie fata de parintii sai, iar descendentii infiatului au fata de cel care infiaza drepturile si obligatiile pe care descendentii copilului din casatorie le au fata de ascendentul acestuia.
Infiatul si descendentii sai pastreaza toate drepturile si obligatiile izvorate din filiatie fata de parintii firesti si rudele acestora.
Depinde cand a avut loc adoptia si in ce conditii. Pana in 1997 se puteau face adoptii cu efecte restranse, ceea ce insemna ca-si pastra, in speta, dreptul la mostenirea parintilor firesti. Ulterior a fost abrogat acest sistem de adoptie, iar adoptatul il poate mosteni doar pe adoptator si pe rudele acestuia. Deci, daca adoptia este cu efecte depline, adoptatul nu mai poate mosteni parintii firesti.
Legea 273/2004 privind regimul juridic al adoptiilor, care este in vigoare astazi, prevede ca "in momentul stabilirii filiaţiei prin adopţie, rudenia firească dintre adoptat şi descendenţii săi, pe de o parte, şi părinţii săi fireşti şi rudele acestora, pe de altă parte, încetează, cu excepţia adopţiei prevăzute la art. 20 lit. b), caz în care încetarea raporturilor de rudenie se aplică numai în raport cu părintele firesc şi rudele părintelui firesc care nu este căsătorit cu adoptatorul"
Unul dintre efectele adpptiei este ca adoptatul isi pierde rudenia fireasca fata de parinti si celelalte rude,dobandind filiatia fata de parintele adoptator si rudele acestuia.Dupa noua reglementare nu mai exista decat adoptia care produce efecte depline, astfel incat, copilul dat spre adoptie nu mai are vocatie succesorala la bunurile patrimoniale ale parintilor naturali ci doar fata de bunurile parintelui adoptator.