In invatmant gradele didactice ,pana in octombrie anul trecut, au fost acordate in baza conditiilor prevazutein ordinul 3770 din 1998..iar acest ordin cuprindea anumite drepturi...in 200 9 a fost eleborat ordinul 5720 care limiteaza posibilitatea de a prelungire a duratei obtinerii gardului didactic I...Intrebarea mea este daca un cadru didactic inscris la examen " sub vechiul ordin",in momentul in care solicita amanarea i se poate refuza sub motivul" da,asa era cand ati depus dosarul...dar acum se aplica un nou ordin"...nu ar fi corect ca persoanele care au initiat o procedura pe vechiul ordin sa "mearga pana la capat" pe vechiul ordin?
Buna dimineata !
Ordinul OMEN nr. 3770/1998 a fost abrogat odata cu adoptarea OMECI nr. 5720/2009 asa cum ati precizat si dvs. . Ordinul 5720 este cel care este in vigoare si este normal sa nu se aprobe procedura instituita conform ordinului 3770/1998 .
Acum nu stiu care e situatai dvs. concreta , dar in OMECI 5720/2009 , la art 72 alin
(4) se prevede : Candidatii care nu au putut sustine inspectia speciala si lucrarea metodico-stiintifica datorita unor motive obiective argumentate cu documente si au fost declarati neprezentati se pot reinscrie pentru sustinerea acestor probe in anul scolar urmator, cu respectarea conditiilor legale si cu aprobarea inspectoratului scolar. In aceste situatii, inspectoratele scolare vor informa institutiile de invatamant - centre de perfectionare cu privire la aprobarea/neaprobarea amanarii sustinerii probelor.
Bafta !
multumesc...dar eu m am inscris pe 3770 si nu era normal ca persoanele inscrise pe 3770 sa finalizeze pe 3770?...nu poti schimba regulile in timpul jocului!...asta nu i inselaciune?...cand m am inscris mi am ales o tema care necesita o perioada de 5 ani de cercetare...perioada la care aveam dreptul...daca nu terminai lucare ain 3 ani mai puteai sa beneficiezi d e 2 ani pentru motive obiective(lipsa fondurilor pentru cercetare,de ex)....anul trecut au dat un ordin prin care iti acorda doar 1 an...ori eu imi facusem proiectul pentru 5
ÎnvÃÞÃmÃnt
Alina2882
buna ziua va rog sa ma ajutati m-am inscris la gradul didactic 2 am sustinut toate inspecţiile şi ar trebui să susţin examenul în vară(august 2012) ... (vezi toată discuția)