In fapt, a fost ceruta punerea in executare a unei sentinte civile ramasa definitiva si irevocabila si care a fost investita cu formula executorie. Obiectul acelui proces civil a fost revendicarea si granituirea. La rejudecarea in apel, instanta a schimbat in parte sentinta stabilind ca granituirea sa se faca pe un aliniament propus de expert, mentinand dispozitiile privind revendicarea unui teren, in sensul ca a stabilit linia de hotar intre cele doua proprietati obligand partea adversa sa lase reclamantilor in deplina proprietate si posesie terenul revendicat.
Executorul judecatoresc a refuzat sa puna in executare acel titlu executoriu, fara vreun temei si nelegal. Impotriva refuzului, reclamantii au formulat o plangere care a fost respinsa de catre judecatorie netemeinic si nelegal, a fost declarat recurs care, la fel, a fost respins ca nefondat, imotriva deciziei data in recurs s-a formulat o cerere de revizuire care, si aceasta, a fost respinsa ca inadmisibila.
Grav este faptul acestor reclamanti li s-a incalcat dreptul de proprietate prin refuzul unor instante de judecata de a recunoaste existenta acelui drept casigat in instanta printr-o actiune in revendicare/granituire! De asemenea au ignorat jurisprudenta CEDO care s-a pronuntat intr-o speta din aceasta materie in cazul Virgil Ionescu vs. Romania (Hotararea din 28 iunie 2005)! Cum apreciati aceasta situatie?