Buna Ziua, am si eu o intrebare catre d-ne si d-ni avocati, am platit numita taxa de poluare in anul 2008 luna 11 pentru un autovehicul achizitionat intrunul din state UE, intrebarea e daca se poate introduce actiune de recuperare a taxei daca nu mai detin copie de pe brif mare si cel mic fiindu-mi retinute la politie in momentul inmatricularii, in rest am toate actele si chitantele doveditoare inclusiv contractul v-c . Va multumesc
Din experienta va spun ca depinde de instante- sunt complete riguroase si care verifica f. atent si sunt complete mai lejere, care trec cu vederea anumite aspecte, tinand cont de faptul ca daca nu aveati aceste inscrisuri, nu ati fi putut inmatricula masina;dar...formulati o cerere la politie-serviciul inmatriculari si acestia va vor elibera aceste copii- tot din experienta , din practica, va sugerez acest lucru.
avocat Cristina Popescu
In mod normal nu aveti nevoie de brif decit pentru a dovedi provenienta comunitara a masinii ,daca aveti alte documente care sa ateste acest fapt nu ar trebuii sa fie o problema absenta acestui documet.
Puteti face totusi o cerere catre Institutia Prefectului- serviciul permise si inmatriculari auto prin care sa solicitati o copie dupa documentele necesare din dosarul de inmatriculare. Nu exista nici un motiv sa fiti refuzat