avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... spalarea banilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

spalarea banilor

care este condamnarea pt spalarea banilor
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:10, 22 Septembrie 2010
Depinde de multe cauze, este de discutat aici.
marinescuioan a scris:

care este condamnarea pt spalarea banilor

sunt atatea aspecte care trebuiesc luate in consideratie: cazierul, recunoasterea/nerecunoasterea faptei, atitudinea inculpatului...si la urma situatia lui. poate fi unic sustinator al unei familii de 8 copii de exemplu.
de la 3 la 12 ani inchisoare. poate fi insa si amenda contraventionala.
Apoi spalarea banilor nu este contraventie ca sa se aplice amenda contraventionala :)) .

Ba da, uneori:

Fapta care nu prezinta pericolul social al unei infractiuni
**Art. 181. - Nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, daca prin atingerea minima adusa uneia din valorile aparate de lege si prin continutul ei concret, fiind lipsita in mod vadit de importanta, nuprezinta gradul de pericol social al unei infractiuni.
La stabilirea in concret a gradului de pericol social se tine seama de modul si mijloacele de savarsire a faptei, de scopul urmarit, de imprejurarile in care fapta a fost comisa, de urmarea produsa sau care s-ar fi pututproduce, precum si de persoana si conduita faptuitorului.
In cazul faptelor prevazute in prezentul articol, procurorul sau instanta aplica una din sanctiunile cu caracter administrativ prevazute de art. 91.

Alte discuții în legătură

Amenzi olga2011 olga2011 ce deosebire este intre amenda penala si una administrativa dac exista asa ceva >? multumesc (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice pas8 pas8 As vrea sa stiu daca se poate ceva. In 2010 am avut un dosar de urmarire penala, pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, dar care ulterior a ... (vezi toată discuția)
Amenda furt nicolae121 nicolae121 Buna ziua, Cu 3 ani in urma am \" reusit\" sa ma pricopsesc cu o amenda pentru furt. Cazul a fost solutionat in sectia de politie, nu a ajuns mai departe la ... (vezi toată discuția)