avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... spalarea banilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

spalarea banilor

care este condamnarea pt spalarea banilor
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:10, 22 Septembrie 2010
Cert infractiunile care au ca scop obtinerea unor venituri ilicite , care au legatura cu crima organizata, sunt infractiuni cu un grad ridicat de pericol social si sunt aspru pedepsite. Astfel incat, in cazul in care exista suficiente dovedi impotriva faptuitorului, amenda administrativa este exclusa.
Domnule Laschoschi, intrucat ati mentionat operatiunea de spalare a banilor ..in masina de spalat, sa stiti ca aceasta operatiune este una complexa, astfel incat imlica niste etape, respectiv: procesul de spalare a banilor are trei faze: plasare, stratificare si integrare sau, altfel spus, prespalare (convertirea banilor murdari in bani curati); spalarea principala (conversia banilor in intrari contabile); uscarea sau reciclarea (folosirea banilor pentru a obtine profit). :O:)
diana ramona a scris:

allexandru77 a scris:

Nu fac confuzie, eram insa convins ca Athe cand s-a exprimat astfel,a avut in vedere amenda administrativa, nu contraventionala.

Sunteti sigur ?
Ca eu n-as fi asa sigura ...

Apoi ordinea mesajelor era urmatoarea :

athe a scris:

de la 3 la 12 ani inchisoare. poate fi insa si amenda contraventionala.

dupa care raspunsul meu ,

diana ramona a scris:

Apoi spalarea banilor nu este contraventie ca sa se aplice amenda contraventionala :)) .

dupa care postati dvs urmatorul mesaj , dupa al meu , in care ma contraziceti ,

allexandru77 a scris:

Ba da, uneori:

Astfel ,eu ziceam ca spalarea banilor nu este contraventie , iar dvs imi spuneti ca este uneori ...

Deci , raman la parerea anterioara ...:)

Da, fara dubiu fapta nu constituie contraventie,ci infractiune.

Amenda administrativa se aplica potrivt Codului Penal.
Pot exista situatii in care implicarea invinuitului este foarte redusa si pericolozitatea la fel si atunci cand este nevoie de martori se poate proceda asa de parchet...
Am avut clienti pe astfel de infractiuni dar nu am nimerit niciunul fara sa fie in varful piramidei sau macar acolo unde se vedea varful...
Cei cu implicare minora pot deveni martori.
Cam asa...este genul de infractiune practicata cam de aceia din varful piramidei. Sunt treburi serioase, iar banii spalati nu provin din gainarii ci din afaceri ..foarte murdare. Se ajunge mai greu la ei, dar se ajunge...prin cei de la baza piramidei.
Cei ce au implicatie izolata si neclar stabilita sub raport probatoriu pot primi amenda administrativa.
In rest...amenda administrativa este exclusa.
Cei ce primesc pedeapsa cu suspendare au chiar noroc...f putini si nicidecum sefii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenzi olga2011 olga2011 ce deosebire este intre amenda penala si una administrativa dac exista asa ceva >? multumesc (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice pas8 pas8 As vrea sa stiu daca se poate ceva. In 2010 am avut un dosar de urmarire penala, pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, dar care ulterior a ... (vezi toată discuția)
Amenda furt nicolae121 nicolae121 Buna ziua, Cu 3 ani in urma am \" reusit\" sa ma pricopsesc cu o amenda pentru furt. Cazul a fost solutionat in sectia de politie, nu a ajuns mai departe la ... (vezi toată discuția)