avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... spalarea banilor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

spalarea banilor

care este condamnarea pt spalarea banilor
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:10, 22 Septembrie 2010
O fi cum ziceti dvs. dar doar daca spala banii in masina spalat...
Eu chiar imi doresc sa dau de un client care spala banii in masina de spalat...si sa fie acuzat...

Pe spalare de bani nu am auzit de amenda administrativa dar poate sa depinda si de suma...
Sau daca spala altul...si el este total paralel...
Adica doar acuzatia este dar nimic altceva...
Ultima modificare: Luni, 20 Septembrie 2010
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
allexandru77 a scris:

Ba da, uneori:

Fapta care nu prezinta pericolul social al unei infractiuni
**Art. 181. - Nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, daca prin atingerea minima adusa uneia din valorile aparate de lege si prin continutul ei concret, fiind lipsita in mod vadit de importanta, nuprezinta gradul de pericol social al unei infractiuni.
La stabilirea in concret a gradului de pericol social se tine seama de modul si mijloacele de savarsire a faptei, de scopul urmarit, de imprejurarile in care fapta a fost comisa, de urmarea produsa sau care s-ar fi pututproduce, precum si de persoana si conduita faptuitorului.
In cazul faptelor prevazute in prezentul articol, procurorul sau instanta aplica una din sanctiunile cu caracter administrativ prevazute de art. 91.

Dvs faceti confuzie intre amenda contraventionala care se aplica ptr contraventii si amenda administrativa care se aplica in cazul in care infractiunea prezinta pericol social redus sau nu prezinta pericol social . Sunt doua lucruri distincte . ;)

Cat despre aplicarea amenzii administrative ptr astfel de infractiune nici eu n-am auzit in practica .De obicei , se ia masura arestului preventiv . Doar daca nu o fi asa cum zice si Claudiu ... :))
Totusi pot fi situatii ( dar inca nu le-am intalnit in practica) in care persoana este acuzata dar in realitate nu are legatura cu spalarea de bani sau cu crima organizata.
Este si el invinuit ca ii apare numele pe undeva printr-un act.
Dar actul nu l-a semnat el...
Este cumva acelasi lucru cum am aratat mai sus dar altfel exprimat...
Omul primeste amenda administrativa dar in realitate nu are nici in clin nici in maneca cu spalarea de bani si crima cu organizata...
Acel om...poate sa dobandeasca calitatea de martor...

avocat Claudiu Lascoschi
diana ramona a scris:

allexandru77 a scris:

Ba da, uneori:

Fapta care nu prezinta pericolul social al unei infractiuni
**Art. 181. - Nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, daca prin atingerea minima adusa uneia din valorile aparate de lege si prin continutul ei concret, fiind lipsita in mod vadit de importanta, nuprezinta gradul de pericol social al unei infractiuni.
La stabilirea in concret a gradului de pericol social se tine seama de modul si mijloacele de savarsire a faptei, de scopul urmarit, de imprejurarile in care fapta a fost comisa, de urmarea produsa sau care s-ar fi pututproduce, precum si de persoana si conduita faptuitorului.
In cazul faptelor prevazute in prezentul articol, procurorul sau instanta aplica una din sanctiunile cu caracter administrativ prevazute de art. 91.

Dvs faceti confuzie intre amenda contraventionala care se aplica ptr contraventii si amenda administrativa care se aplica in cazul in care infractiunea prezinta pericol social redus sau nu prezinta pericol social . Sunt doua lucruri distincte . ;)

Cat despre aplicarea amenzii administrative ptr astfel de infractiune nici eu n-am auzit in practica .De obicei , se ia masura arestului preventiv . Doar daca nu o fi asa cum zice si Claudiu ... :))

Nu fac confuzie, eram insa convins ca Athe cand s-a exprimat astfel,a avut in vedere amenda administrativa, nu contraventionala.
allexandru77 a scris:

Nu fac confuzie, eram insa convins ca Athe cand s-a exprimat astfel,a avut in vedere amenda administrativa, nu contraventionala.

Sunteti sigur ?
Ca eu n-as fi asa sigura ...

Apoi ordinea mesajelor era urmatoarea :

athe a scris:

de la 3 la 12 ani inchisoare. poate fi insa si amenda contraventionala.

dupa care raspunsul meu ,

diana ramona a scris:

Apoi spalarea banilor nu este contraventie ca sa se aplice amenda contraventionala :)) .

dupa care postati dvs urmatorul mesaj , dupa al meu , in care ma contraziceti ,

allexandru77 a scris:

Ba da, uneori:

Astfel ,eu ziceam ca spalarea banilor nu este contraventie , iar dvs imi spuneti ca este uneori ...

Deci , raman la parerea anterioara ...:)

Alte discuții în legătură

Amenzi olga2011 olga2011 ce deosebire este intre amenda penala si una administrativa dac exista asa ceva >? multumesc (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta bauturilor alcoolice pas8 pas8 As vrea sa stiu daca se poate ceva. In 2010 am avut un dosar de urmarire penala, pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice, dar care ulterior a ... (vezi toată discuția)
Amenda furt nicolae121 nicolae121 Buna ziua, Cu 3 ani in urma am \" reusit\" sa ma pricopsesc cu o amenda pentru furt. Cazul a fost solutionat in sectia de politie, nu a ajuns mai departe la ... (vezi toată discuția)