am dedus ca activitatea este in domeniul artistic
1. In legatura cu deducerea ch. forfetare , normele la codul fiscal au urmatoarea prevedere :
57. Cota de cheltuieli forfetare nu se acordă în cazul în care persoanele fizice utilizează baza materială a beneficiarului acestor drepturi de proprietate intelectuală.
Nu imi dau seama daca este 100 % aplicabil acest text , m-am gandit la el imaginandu-mi oarecum , din enuntul dvs , cam ce fel de activitate intreprindeti
2.In cazul conventiilor civile , activitatea este asimilata veniturilor profesionale pentru care , cf og 82 se platesc impozit si taxe sociale.
citat din og 82
(2) In sistemul public de pensii si in sistemul asigurarilor pentru somaj, prin venituri de natura profesionala, altele decat cele de natura salariala, in sensul prezentei ordonante de urgenta, se intelege acele venituri realizate din drepturi de autor si drepturi conexe definite potrivit art. 7 alin. (1) pct. 13^1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, si/sau venituri rezultate din activitati profesionale desfasurate in baza contractelor/conventiilor incheiate potrivit Codului civil. Asupra acestor venituri se datoreaza contributiile individuale de asigurari sociale si asigurari pentru somaj.
3.ordonanta 82 defineste ( dar ... tot ambiguu ) notiunea de "ocazional "
(6) Persoanele care, in mod ocazional, realizeaza, pe langa veniturile de natura salariala, si venituri de natura profesionala definite la art. 7 alin. (1) pct. 13^1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, nu datoreaza contributiile individuale si pentru aceste venituri de natura profesionala.
(7) Persoanele care, in mod ocazional, realizeaza exclusiv venituri de natura profesionala definite la art. 7 alin. (1) pct. 13^1 din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, datoreaza contributiile prevazute la alin. (2).
(10) In sensul alin. (6) si (7), prin venituri realizate in mod ocazional se intelege acele venituri realizate ca urmare a desfasurarii unei activitati, in mod sporadic, fara a avea un caracter de regularitate.
unde :
art. 7 alin. (1) pct. 13^1 din Legea nr. 571/2003 = dreptul de autor şi drepturile conexe