avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire cu probleme

Va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema de ordin juridic:
Bunicul meu din partea tatalui a decedat in 1983, tatal meu (fiul) la o luna dupa, iar bunica in 2001. In urma decesului bunicii a ramas o mostenire ce consta in casa si gradina aferenta (intravilan) plus cateva hectare de teren agricol (extravilan).
Titlul de proprietate e pe numele bunicii.
Mostenitorii sunt 3 fiice si 1 fiu (tatal meu decedat). Partea tatalui se imparte intre mine si fratele meu. Eu am hotarat impreuna cu sotul meu si mama mea sa ne mutam acolo, sa construim cu timpul o casa. Vreau sa obtin acte de proprietate pe numele meu pentru locul de casa si gradina aferenta (am spus loc de casa deoarece acolo trebuie demolat, casa este din chirpici, a inceput sa crape, locul e, de la moartea bunicii, lasat in paragina).
Fratele meu imi cedeaza partea, matusile ce locuiesc in acea localitate imi cedeaza si ele (una contra cost). Ramane insa o matusa cu un caracter cam dificil (in sensul ca are niste idei fixe, cum ca totul trebuie sa-i ramana fratelui meu ca e singurul baiat....si alte aberatii) care locuieste in alta localitate mai indepartata. Aceasta matusa nu vrea sa semneze nimic, cica nu vrea sa aiba de-a face cu legea si imi spune sa ma duc acolo sa imi fac casa ca nu ma da nimeni afara. Bineinteles ca asa ceva nu pot sa fac, trebuie investiti bani iar fara acte de proprietate pe numele meu nu am cum sa demarez nimic.
Din cate stiu, in calitate de mostenitor legal, am dreptul de uzufruct oricand.
Intrebarile mele sunt:
1. Daca vreau sa ma mut acolo, sa zicem ca ceilalti mostenitori imi cedeaza/vand partea lor si incep sa investesc bani in acel loc, ce se poate intampla?
2. Avand in vedere ca titlul de proprietate e pe numele bunicii (decedata), imi pot face buletin definitiv cu acea adresa, pot trage apa curenta, internet si alte utilitati in contracte numele meu?
3. Care este calea de urmat pentru a rezolva problema cu matusa ,,dificila"?
Cel mai recent răspuns: Doncean , utilizator 23:52, 18 Septembrie 2010
Domnule,
Intai actele, titlu de proprietate pe numele D-voastra si apoi construiti legal ce va place.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire Luca Dorina Luca Dorina Buna seara, Va rog din suflet sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema de ordin juridic: Bunicul meu din partea tatalui a decedat in 1983, tatal meu (fiul) ... (vezi toată discuția)
Succesiune dificila wolly wolly Vă rog să mă ajutati să înţeleg: Bunicul meu a avut 4 copii:A,B,C,D. Cel mare A, tatăl meu, a locuit cu bunicul în aceeaşi curte, două case ... (vezi toată discuția)
Cedare mostenire Luca Dorina Luca Dorina Buna ziua, Am si eu nevoie de un mare ajutor si de sfaturi pe aceasta problema.. Bunicul meu a murit in 1983, tatal meu ( fiul ) la o luna dupa, iar ... (vezi toată discuția)