Am pierdut un proces de revendicare teren in care am fost parat. Instanta de fond s-a pronuntat dar inca nu a dat motivarea hotararii judecatoresti. Am depus la judecatorie cerere pt a declara apelul aratand ca motivele apelului le vom arata ulterior dupa comunicarea hot.jud. Dar totusi am citit pe net ca dca fac apel inainte de comunicarea hot, se considera ca hot mi-a fost comunicata la data depunerii cererii de apel si deci acesta este momentul de la care incepe sa curga termenul de apel. Dar asta e un lucru rau pt noi pt ca cine stie cat mai dureaza motivarea si redactarea hot.jud., adica se vor depasi cele 15 zile de la data depunerii cererii de apel. Ce putem face?
Motivarea hotărârii se va face în termen de cel mult 30 de zile de la pronunţare.
Dacă o parte face apel înainte de comunicarea hotărârii, aceasta se socoteşte comunicată la data depunerii cererii de apel.
da, dar daca dureaza mai mult, expira cererea de apel pe care noi am facut-o, adica se considera apelul facut in termen? Daca trec 15 zile de la depunerea cererii de apel si hotararea nu este comunicata, expira acest termen?
Puteti merge la arhiva instantei sa va interesati daca a fost sau nu redactata hotararea.
Conform art.284 alin.3 C.proc.civ., dacă o parte face apel înainte de comunicarea hotărârii, aceasta se socoteşte comunicată la data depunerii cererii de apel. Legea prezumă că introducerea apelului înainte de comunicarea hotărârii echivalează cu luarea ei la cunoştinţă, astfel încât, din acel moment, partea mai are la dispoziţie un termen de 15 zile, pentru a putea introduce eventual un nou apel dacă se apreciază că primul a fost neregulat introdus.
Care este problema? Apelul a fost declarat, motivele (art.287 alin. 4 c.p.c.) se depun in 15 zile de la comunicarea hotararii, chiar daca apelul s-a facut inainte de comunicare. Mai mult decat atat, alin.2 prevede ca cerintele privind motivarea in fapt si in drept pot fi implinite pana la prima zi de infatisare. Care este interesul lamuririi datei comunicarii daca nu are relevanta in privinta motivarii iar apelul a fost declarat?
Urgent - termen apel
Buna ziua - vreau si eu sa pun o umila intrebare, avand in vedere lipsa mea de experienta. Daca depun o cerere de apel inainte de a mi se comunica hotararea, ... (vezi toată discuția)