Revin cu o problema asupra careia nu sunt pe deplin edificat. Daca intr-o hotarare data de instanta de fond,in care nu a fost inca redactata motivarea,declar apel inainte de redactarea motivarii,conf.art.284 alin 3 din Codul de Procedura Civila, aceasta se socoteste comunicata la data depunerii cererii de apel. Din discutiile avute cu mai multi avocati,rezulta ca totusi hotararea se comunica chiar si in aceasta situatie in care apelul a fost declarat inainte de redactarea motivarii,dar totusi nici unul nu era sigur de acest lucru.De asemenea, spunea unul dintre avocati,daca nu se depun motivele de apel pana la primul termen de judecata dupa ce acesta a fost formulat inainte de redactarea motivarii pe fond,nu se respinge apelul ci se judeca tinandu-se in seama numai vechile elemente si probe existente deja in dosarul de fond,fara ca apelantul sa mai poata aduce probe noi.
De asemenea nu imi este clar in cazul in care motivarea instantei de fond se redacteaza dupa ce a am declarat apelul,in situatia ca fie se comunica motivarea,fie ca nu se comunica,termenul de depunere a motivelor de apel la dosar este de 15 zile de la comunicare sau pana cel tarziu la primul termen de judecata?
In orice situatie, hotararea fondului se comunica partilor! Motivele apelului se formuleaza ulterior in situatia in care apelul a fost declarat inainte de a se comunica sentinta apelata.
Am retinut ca hotararea fondului se comunica in orice situatie partilor.Dar in privinta termenului in care se pot depune motivele de apel,in situatia in care apelul a fost declarat inainte de primirea hotararii motivate,acesta este de 15 zile de la comunicare sau cel mai tarziu pana la primul termen de judecata?
Despre apel
inicole
Am pierdut un proces de revendicare teren in care am fost parat. Instanta de fond s-a pronuntat dar inca nu a dat motivarea hotararii judecatoresti. Am depus ... (vezi toată discuția)