Buna ziua,
Intr-un dosar in care am calitatea de parat,am declarat apel inainte de primirea motivarii pentru a evita situatia riscanta de a nu primi motivarea la timp si a depasi astfel tremenul de apel.
Intrebarea mea este:citatia care va fi emisa va contine mentiunea:"pune in vedere paratului sa depuna motivele de apel pana la primul tremen"?
Potrivit art.284 alin.3 C.proc.civ., daca o parte face apel inainte de comunicarea hotararii, aceasta se socoteste comunicata la data depunerii cererii de apel.
Motivele de fapt si de drept pe care se inainteaza apelul pot fi depuse pana cel mai tarziu la prima zi de infatisare.
Nu cunosteam faptul ca daca se delara apel inainte de motivarea hotararii nu se mai comunica hotararea motivata.Practic,asa stand lucrurile persoana nu are de unde afla daca s-a motivat hotararea,pentru a putea sa-si motiveze apelul.Ce trebuie facut atunci,mers saptamanal la arhiva si verificat daca nu a aparut motivarea? Apelul l-am declarat prin intermediul unui avocat pe care l-am mandatat strict pentru aceasta actiune,contand ca voi primi motivarea acasa si apoi pe baza elementelor cuprinse in aceasta,vom putea motiva apelul.Deci acum nu verifica nimeni daca a aparut motivarea. Cum trebuie procedat pentru a evita o situatie periculoasa(aceea de a nu avea cunostinta despre redactarea motivarii si implicit a depasi termenul de depunere a motivarii apelului?
Curios faptul ca avocatul ma intreba pe mine daca nu a sosit motivarea,in conditiile in care imi spuneti ca aceasta se socoteste comunicata de la data declararii apelului!
Despre apel
inicole
Am pierdut un proces de revendicare teren in care am fost parat. Instanta de fond s-a pronuntat dar inca nu a dat motivarea hotararii judecatoresti. Am depus ... (vezi toată discuția)
Recurs
margaritm
salutare,
am o intrebare legata de recurs intr-un proces de litigii de munca.intrebarea este:POT DECLANSA RECURSUL INAINTE DE A PRIMI DECIZIA,ACASA?DECIZIA ... (vezi toată discuția)