avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recurs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recurs

salutare,

am o intrebare legata de recurs intr-un proces de litigii de munca.intrebarea este:POT DECLANSA RECURSUL INAINTE DE A PRIMI DECIZIA,ACASA?DECIZIA INSTANTEI O STIU.AS DORI ACEASTA LAMURIRE INTRUCAT NU AS CVREA SA MAI PIERD MULT TIMP CU ACEST PROCES.URASC SA AJUNG IN TRIBUNAL,SPITAL SAU POLITIE.VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:35, 28 Octombrie 2009
Conform art. 301 C pr. civila - termenul este de 15 zile de la comunicarea hotararii, daca legea nu dispune altfel.

Conform art. 303 C. pr. civila, in alin 2 se prevede ca : Termenul pentru depunerea motivelor de recurs se socoteste de la data comunicarii hotararii, chiar daca recursul s-a facut mai inainte.
Asa incat dvs. puteti, daca hotararea s-a pronuntat, sa depuneti recursul , cu mentiunea ca , asa cum prevede art. 284 alin alin. 3, comunicarea hotararii se socoteste de la data depunerii recursului , deci, termenul de 15 zile este si pentru depunerea motivelor de recurs.
Termenul de recurs nu este de 15 zile in cazul litigiilor de munca :)... potrivit art.80 din Legea nr.168/1999, termenul de recurs este de 10 zile de la data comunicarii hotararii pronuntate de instanta de fond.

Coroborand dispozitiile art.316 C.proc.civ cu cele ale art.284 alin.3 C.proc.civ., daca o parte face recurs inainte de comunicarea hotararii, aceasta se socoteste comunicata la data depunerii cererii de recurs.

Prin urmare, puteti declara recurs inainte de primirea hotararii instantei de fond.
Trebuie insa sa stiti ce atacati...daca nu cunoasteti nr hotararii nu aveti ce ataca.
;)
Numarul hotararii il puteti lua din condica de sedinta , de unde se poate citi si ce a decis instanta de fond cu privire la litigiu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen depunere motive recurs gyoni8 gyoni8 Buna Va rog sa ma ajutati si sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: in cazul unei hotarari judecatoresti pronuntata fara drept de apel, motivele de recurs ... (vezi toată discuția)
Despre apel inicole inicole Am pierdut un proces de revendicare teren in care am fost parat. Instanta de fond s-a pronuntat dar inca nu a dat motivarea hotararii judecatoresti. Am depus ... (vezi toată discuția)
Recurs respins ContSters82334 ContSters82334 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o nelamurire.M-am judecat cu angajatorul, am castigat procesul partial, daunele morale nu mi-au fost acordate ... (vezi toată discuția)