avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Termen depunere motive recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Termen depunere motive recurs

Buna
Va rog sa ma ajutati si sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: in cazul unei hotarari judecatoresti pronuntata fara drept de apel, motivele de recurs se depun in termenul prevazut de art. 303 cpciv sau se fece aplicablitatea art. 404 indice 1 cpciv coroborat cu art. 316 cpciv si art 287 cpciv.
Daca aveti la dispozitie si ceva jurisprudenta in legatura cu aceasta speta v-as ramane profund indatorat daca mi-ati indica-o.
Va multumesc anticipat!
Recursul se va motiva prin însăşi cererea de recurs sau înăuntrul termenului de recurs (art.303 alin.1 C.proc.civ.).
Coroborând aceste prevederi cu cele ale art.301 C.proc.civ., deducem că termenul de motivare a recursului are aceeaşi durată cu termenul de exercitare a recursului.

„Dacă recursul nu a fost motivat în termen prin declaraţia de recurs, motivele de casare trebuie depuse obligatoriu în termenul de 15 zile de la comunicarea hotărârii” - C.S.J., S.civ., dec.nr.383/1996, în „Dreptul” nr.6/1997.
Materia recursului civil este reglementata de art. 299-316 din Cod proc.civ.

Potrivit art. 303 alin.1 si 2 Cod proc.civ., "recursul se va motiva prin insasi cererea de recurs sau inauntrul termenului de recurs.
Termenul pentru depunerea motivelor se socoteste de la comunicarea hotararii, chiar daca recursul s-a facut mai inainte.

Termenul se calculeaza la fel, chiar daca hotararea se da fara drept de apel.
Asadar, chiar daca ati declarat recurs inainte de comunicarea hotararii, termenul de 15 zile pentru formularea si depunerea motivelor de recurs se calculeaza de la data comunicarii hotararii.

De vreme ce faceti referire la art. 404 ind.1, probabil aveti o hotarare intr-o speta avand ca obiect contestatie la executare, fara drept de apel.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Motivarea recursului/apelului emil6702 emil6702 Motivarea unui recurs/apel poate fi facuta si (pana la) primul termen de judecata a cererii de recurs? (vezi toată discuția)
Recurs qwerta qwerta Buna ziua. Am si eu doua intrebari:1.Punerea in aplicare a unei sentinte civile ,privind solutionare cerere si comunicare informatii se suspenda daca partea ... (vezi toată discuția)
Recurs pop2013 pop2013 Daca se poate face recurs la o hotarare judecatoreasca cara a fost pronuntata si nu a fost redactata ? (vezi toată discuția)