avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recurs

Daca se poate face recurs la o hotarare judecatoreasca cara a fost pronuntata si nu a fost redactata ?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:29, 18 Decembrie 2011
Nu. In fapt acea sentinta inca nu exista ! Pentru a face recurs unei sentinte, trebuie ca ea sa fie redactata si comunicata. Termenul de recurs curge de la comunicate
Da, insa termenul ( de 15 zile ) pentru depunerea motivelor de recurs se calculeaza tot de la data comunicarii hotararii, chiar daca recursul s-a formulat inainte de comunicarea acesteia.
Art.303 c.proc.civ.
Recursul se va motiva prin insasi cererea de recurs sau inauntrul termenului de recurs.
Termenul pentru depunerea motivelor se socoteste de la comunicarea hotararii, chiar daca recursul s-a facut mai inainte.

Alin. 3 abrogat, OUG nr. 58/2003
In cazurile in care Ministerul Public a participat in proces, se va depune o copie de pe motivele de casare pentru procuror.
Presedintele instantei, care primeste cererea de recurs, va putea sa o inapoieze partii prezente, daca nu indeplineste conditiile prevazute de lege, pentru a fi refacuta, prelungind termenul de recurs cu 5 zile. Dupa implinirea termenului de recurs pentru toate partile, instanta a carei hotarare este recurata va inainta instantei de recurs dosarul impreuna cu dovezile de indeplinire a procedurii de comunicare a hotararii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen depunere motive recurs gyoni8 gyoni8 Buna Va rog sa ma ajutati si sa-mi raspundeti la urmatoarea intrebare: in cazul unei hotarari judecatoresti pronuntata fara drept de apel, motivele de recurs ... (vezi toată discuția)
Motivare recurs qwerta qwerta Rog sa fiu lamurit in urmatoarea problema:am cistigat un proces in contencios administrativ ar dupa comunicare hotaririi pirita a depus recurs in termenul ... (vezi toată discuția)
Recurs - asociatii si fundatii legally brunette legally brunette Care este termenul de recurs impotriva solutiei de respingere a cererii de modificare a statutului unei asociatii? termenul curge de la pronuntare sau ... (vezi toată discuția)