avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Motivare recurs
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Motivare recurs

Rog sa fiu lamurit in urmatoarea problema:am cistigat un proces in contencios administrativ ar dupa comunicare hotaririi pirita a depus recurs in termenul legal de 15 zile insa nu la motivat,aceasta intimplindu-se inainte de vacanta judecatoreasca.Dupa 2 luni de la depunerea recursului, la primul termen pirita a depus motivarea ,iar eu am cerut scris instantei pentru acest termen respingerea recursului pentru nemotivarea acestuia (depus chiar prin memoriu separat) inauntru termenului legal de 15 zile.Spre surprinderea mea instanta nu sa pronuntat ,a acordat inca un termen comunicindu-mi abia acum motivatia recursului depus in urma cu 2 luni de pirita.Sa procedat corect dindu-se un nou termen? Putea instanta sa respinga de la primul termen recursul pentru nemotivarea in termenul legal de 15 zile?
Cel mai recent răspuns: qwerta , utilizator 21:37, 23 Octombrie 2009
Potrivit art.301 C.pr.civ." Termenul de recurs este de 15 zile de la comunicarea hotararii, daca legea nu dispune altfel. Dispozitiile art.284 alin.2-4 se aplica in mod corespunzator."
Art.303 C.pr.civ.prevede ca :"Recursul se va motiva prin insasi cererea de recurs sau inauntrul termenului de recurs.
Termenul pentru depunerea motivelor se socoteste de la comunicarea hotararii, chiar daca recursul s-a facut mai inainte.
Alin. 3 abrogat, OUG nr. 58/2003
In cazurile in care Ministerul Public a participat in proces, se va depune o copie de pe motivele de casare pentru procuror.
Presedintele instantei, care primeste cererea de recurs, va putea sa o inapoieze partii prezente, daca nu indeplineste conditiile prevazute de lege, pentru a fi refacuta, prelungind termenul de recurs cu 5 zile. Dupa implinirea termenului de recurs pentru toate partile, instanta a carei hotarare este recurata va inainta instantei de recurs dosarul impreuna cu dovezile de indeplinire a procedurii de comunicare a hotararii."
Potrivit art.306 C.pr.civ.-"Recursul este nul daca nu a fost motivat in termenul legal, cu exceptia cazurilor prevazute in alin. 2. Motivele de ordine publica pot fi invocate si din oficiu de instanta de recurs, care insa este obligata sa le puna in dezbatere partilor. Indicarea gresita a motivelor de recurs nu atrage nulitatea recursului daca dezvoltarea acestora face posibila incadrarea lor intr-unul din motivele prevazute de art. 304. "

Ma gandesc ca nu a fost procedura de citare legal indeplinita cu una dintre parti, si urmeaza sa se pronunte la termenul la care va fi indeplinita procedura de citare.

Procedura a fost corecta..Pentru primul termen eu am primit citatie si o copie dupa cererea de recurs a piritei.In cerere era solicitat recursul impotriva sentintei respective,iar in final se mentiona ca motivarea va fi depusa la primul termen adica dupa 2 luni,termenul lla care am fost citat.Acum dupa acest termen am primit o noua citatie pentru alt termen ,cam mare ,o luna ,cu motivele recursului anexate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs nemotivat avocatul meu nu a motivat recursul in termenul prevazut de lege. am vazut ca unele dintre motivele de recurs sunt luate in considerare din oficiu de catre ... (vezi toată discuția)
Recurs nemotivat in termen - urgenta !!!!!!!! In 18.08.2004 o instanta comerciala pronunta o sentinta cu drept de apel mentionat in dispozitiv(in loc de drept de recurs cum se opineaza ca ar fi fost corect ... (vezi toată discuția)
Intampinare formulata in recurs- temei de drept ContSters272017 ContSters272017 Buna ziua . Am facut o intimpinare in ideea ca instanta sa respinga un recurs tardiv formulat la o reintergare in spatiu care s-a si efectuat , cu executare ... (vezi toată discuția)