avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Declaratie disparuta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Declaratie disparuta

In seara unui incident mi s-a luat o declaratie. Aceasta nu a fost scrisa de mine, ci de un politist in prezenta unui alt politist si a surorii mele, si semnate la sfarsit de mine. Ulterior dosarul in care se afla declaratia respectiva a fost preluat de un alt politist si am aflat ca declaratia data de mine in seara incidentului lipseste din dosar. Probabil " s-a pierdut" a fost explicatia lor.
Va intreb pe dvs : e posibil asa ceva? Si ce este de facut in cazul de fata? Pot face o reclamatie respectivilor care mi-au luat declaratia si la care s-a aflat dosarul pana la un anumit moment? Si daca as fc o reclamatie trebuie facuta nominal? Si unde anume ar trebui depusa?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:53, 21 Septembrie 2010
mi s-a intamplat si mie in calitate de avocat sa citesc cu ochii mei o declaratie din dosar a unui faptuitor in care acesta recunostea fapta , eu reprezentand partea vatamata, iar dupa cateva saptamani sa apara alta declaratie; e posibil acest lucru ptr. ca aceste declaratii pe coala alba, neinregistrate fiind, nu pot fi urmarite; faceti plangere la procurorul de caz, martora este chiar sora d-voastra.
avocat Cristina Popescu
e posibil sa se fi pierdut.puteti solicita sa dati din nou o declaratie.
Nu am auzit sa se piarda declaratia.
Am auzit ca se pot rataci.Se uita intr-un sertar,etc, dar se poate gasi ulterior daca nu este pierduta.
In ce calitate ati dat declaratia?
Erati parte vatamata sau nu?

avocat Claudiu Lascoschi
Daca declaratia a fost ratacita sau s-a pierdut ,aveti posibilitatea sa dati o noua declaratie cu acelasi continut,eventual scrisa chiar de dvs.
In general,eu cred mai greu aceste"pierderi".
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu am auzit sa se piarda declaratia.
Am auzit ca se pot rataci.Se uita intr-un sertar,etc, dar se poate gasi ulterior daca nu este pierduta.
In ce calitate ati dat declaratia?
Erati parte vatamata sau nu?

avocat Claudiu Lascoschi

La momentul respectiv in calitate de parte vatamata. Eu am mai relatat evenimentul : o agresiune asupra mamei. Adica a fost lovita si sora mea iar eu am reusit sa fug inainte sa fiu lovita.

Alte discuții în legătură

Intrebare ... un rasp v-as ruga mihaela_mimi_ro mihaela_mimi_ro [/b]Am mai vb despre cazul acesta: in timp ce ma deplasam spre casa impreuna cu mama, sora si inca o cunostinta, am fost urmarite si asteptate la loc in care ... (vezi toată discuția)
Agresiune Cristian81 Cristian81 Buna ziua, un vecin a venit la mine acasa , a sunat la usa am deschis fara nicio ezitare ,deoarece nu m-am certat niciodata cu el si m-a lovit cu pumnul in ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala - faptuitori neidentificati catalinrusu catalinrusu Buna ziua, As dori un sfat juridic. Nepotul meu in varsta de 19 ani a fost agresat de un grup de 3 indivizi pe care nu ii cunoaste si cu care nu a avut ... (vezi toată discuția)