Buna ziua, un vecin a venit la mine acasa , a sunat la usa am deschis fara nicio ezitare ,deoarece nu m-am certat niciodata cu el si m-a lovit cu pumnul in fata in propria casa , imediat in fractiune de secunda el incerca sa imi mai aplice cateva lovituri, dar eu nu m-am pierdut cu firea si a trebuit sa ma apar intorcanduse situatia impotriva lui. Vecinul s-a dus la politie punand reclamatie impotriva mea argumentand ca eu as fi agresat o sexual pe sotia lui , iar el a venit la mine sa imi ceara explicatii, dar eu l-am luat la bataie . S-a dus la IML si a scos certificat cu 16 zile ingrijire la domiciliu. La momentul incidentului si eu am fost la politie unde am dat o declaratie cu cele intamplate si mi-a dat si mie o trimitere catre IML unde am si fost.
Am dosar penal de invinuit. Ce ma sfatuiti sa fac ??? Ce mi s-ar putea intampla ????
faceti si dvs plangere pentru loviri si alte violente si dovediti cu certificatul medico legal... daca aveti martori care sustin versiunea dvs, aveti sanse sa intoarceti situatia in favoarea dvs
incidentul s-a produs acum vro 4 luni, dar in ziua incidentului am fost la politie unde am aflat ca a fost si el si depusese plangere inaintea mea, eu am dat o declaratie cu privire la incident si atat, acum m-au chemat la politie in calitate de invinuit si ca el ar fi cel care a facut reclamatia Domnule comandant. Lucratorul politiei spunandu-mi cai tarziu ca eu sa depun reclamatie . Ce parere aveti ??
intr-adevar e tarziu sa depuneti plangere penala, termenul fiind de 2 luni de la data evenimentului. puteti insa propune martori in aparare, daca au existat. ceilalti vecini, sau orice alta persoana.
Trebuia sa faceti plangere in termen de 2 luni, introducerea dupa 4 luni a plangerii este tardiva deci ati fost decazut din dreptul de a mai face plangere prealabila. Puteti totusi folosi certificatul medico-legal pt a demionstra ca si dvs ati fost lovit si sa incercati sa invocati o legitima aparare. Luati-va avocat pt a va face apararea.
Daca nu doriti sa ajungeti in instanta incercati sa va impacati cu vecinul, iar acesta sa isi retraga plangerea. Daca veti ajunge in instanta, totusi, riscati o amenda penala sau o pedepasa cu suspendare daca nu dovediti legitima aparare.
Vatamare corporala
Rebbeca
Buna ziua!As avea si eu o mare rugaminte saca puteti sa ma ajutati va raman vesnic indatorata.Problema mea este urmatoarea:in data de 30 decembrie 2009 am ... (vezi toată discuția)