avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... agresat in drumul mare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

agresat in drumul mare

buna! am si eu o intrebare :ce pedeapsa poate lua o persoana cand intra la mine in masina (eu eram la volan tocmai vroiam sa plec) si incepe saami aplica lovituri ; am fost la politie si mi-a spus de certificat medico-legal,apoi persoana violenta hop si ia la politie sa-si scoata si ia certificat medico-legal..dar va asigur ca nu a fost lovita am reactionat in legitim aparare(propria mea masina)..Pot primi si eu amenda?
Cel mai recent răspuns: Juhasz Emilia , utilizator 14:41, 22 Aprilie 2010
Daca puteti dovedi legitima aparare (in acest sens va propun sa va angajati un avocat -- dovedirea legitimei aparari poate fi un demers dificil), va lipsi caracterul penal a faptei, prin urmare nu exista infractiune si nici o pedeapsa nu poate fi aplicata.
pe mine mai exact ma intereseaza "persoana violenta" ce pedeapsa poate primi daca prezint certificatul medico-legal, si totusi ca persoana violenta isi face si ea certificat medico-legal.. in cazul acesta primim amandoi amenda....DAR EU SUNT CE AGRESAT MA ATACAT IN PROPRIA MEA MASINA.(
Trebuie sa aveti dovezi ca el v-a agresat , iar dvs. v-ati aparat, lovindu-l. Este o chestie delicata, pentru care aveti nevoie de un avocat, sa va apere interesele si sa lupte cu aparatorul lui (sigur ca si el va angaja un avocat)
Persoanele care au fost lovite / indiferent ca este lovit primul sau ultimul lovit intr-un incident, au dreptul de a solicita certificat medico/legal. In functie de numarul zilelor de ingrijiri medicale . de gravitatea loviturilor , se face incadrarea juridica. a faptelor.
Daca reusiti sa va dovediti sustinerile, instanta se va pronunta in favoarea dvs.
Ultima modificare: Marți, 13 Aprilie 2010
ContSters122901, utilizator
aste e problema persoana aceia nu am lovito eu decat am primit ..sau ma e o solutie decat sa iau si eu amenda asa abuziv ma duc si ii sparg si eu fata.. Traim in Romania nu intr-un stat civilizat!!!
am martori desigur care au participat cu privirea la acest incident!!

Alte discuții în legătură

Lovituri si alte violente Simica Simica Buna ziua .Am fost lovit de mai multe persoane cu bate fara motiv am certificat m.l. cu zile de ingrijiri sub 20 cu toate ca au trecut mai multe luni ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla??? nanucu nanucu In urma cu 2 saptamani am avut o altercatie cu un coleg, ne-am injurat, el a venit mi-a dat o palma, dupa care ne-am impartit cate un pumn, el mi-a invinetit ... (vezi toată discuția)
Agresiune Cristian81 Cristian81 Buna ziua, un vecin a venit la mine acasa , a sunat la usa am deschis fara nicio ezitare ,deoarece nu m-am certat niciodata cu el si m-a lovit cu pumnul in ... (vezi toată discuția)