avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce se poate intampla???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce se poate intampla???

In urma cu 2 saptamani am avut o altercatie cu un coleg, ne-am injurat, el a venit mi-a dat o palma, dupa care ne-am impartit cate un pumn, el mi-a invinetit un ochii si mi-a spart nasul, si eu l-am lovit mai sus un pic de obraz nelasandu-i nici o vanataie s-au vreun semn......de doua zile la luat o durere de cap si s-a dus la medic, si-a facut un tomograf si i-a iesit ca are un chiag de sange pe creier!!!! L-au si operat si din cate am auzit este bine!!!
Deocamdata nu a depus nimeni nici o plangere!!!cat de grav este?? CE MI SE POATE INTAMPLA!!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 19:19, 9 Octombrie 2010
Daca exista vreo legatura intre acel cheag de sange si lovitura dvs puteti fi cercetat pentru infractiunea de vatamare corporala sau vatamare corporala grava, in functie de numarul zilelor de ingrijiri medicale ce le va avea.
Colegul dvs poate formula plangere, avand temen pentru
depunerea acesteia de 2 luni.
pana una-alta rugati-va sa nu moara si rugati si colegii care au fost martori sa depuna - la nevoie - declaratie din care sa reiasa ca v-ati lovit reciproc.
In functie de zilele de ingrijiri medicale 1-20 zile ( lovire sau alte violente), 21-60 de zile( vatamare corporala) si peste 60 de zile( vatamare corporala grava) iar daca fapta a produs vreuna din consecintele prevazute la vatamarea corporala grava pedeapsa este de 2-10 ani.
Avand in vedere ca el este cel care v-a lovit primul, ar fi bine sa mergeti si sa obtineti un certificat medico- legal, care sa ateste si in cazul dvs. zilele de ingrijiri medicale, pentru ca provocarea ( scuza provocarii ) este si poate fi retinuta ca circumstanta atenuanta in cazul de fata.
Poate formula plangere penala impotriva dvs. si se poate constitui parte civila in procesul penal cu despagubiri materiale cat si cu daune morale.
Daca asa se va intampla, angajati avocat .
Dar cum poate dovedi ca de la mine i se trage.....conflictul s-a intamplat acum 2 saptamani, si el de doua zile a aflat ce are!!!Si nu a zacut sau ceva de genu, la luat durerea de cap si s-a dus la control si de aici a aflat ca are chiag de sange!!!
Din cate am auzit este bine dupa operatie!!!!
pai daca depune plangere, fie isi face singur expertiza medicala fie o sa cereti dvs. sa faca....

Alte discuții în legătură

Agresiune nnicosteaua nnicosteaua BUNA ZIUA MA NUMESC NICOLETA AM 32 ANI SI AS DORI SAMI DATI UN SFAT. AM FOST AGRESATA DE UN VECIN ADICA MA LOVIT CU O PALETA IN CAP DE TENIS DE MASA AM AVUT ... (vezi toată discuția)
Cred ca sunt chemat in instanta Alexz Alexz In urma cu cateva zile am avut o altercatie cu un baiat el m-a lovit si vazand ca vrea sa continue am inceput sa il lovesc si eu,dupa ce s-a terminat bataia el ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala danger_koss danger_koss pe data de 15 august un anume A m-a lovit in repetate randuri fara motive intemeiate, lasandu-mi semne serioase la nivelul fetzei. a doua seara m-am dus la ... (vezi toată discuția)