pe data de 15 august un anume A m-a lovit in repetate randuri fara motive intemeiate, lasandu-mi semne serioase la nivelul fetzei. a doua seara m-am dus la acest A cu un prieten si l-am lovit lasandui si noi semne serioase acest A s-a dau si si-a scos certifikt medico-legal. ce o sa mi se intample... va rog mult sa ma ajutatzi cu orice sfat , sunt foarte ingrijorat. va multumesc anticipat
Scoateti si dumneavoastra certificat medico-legal si faceti plangere impotriva acestuia. Acum depinde unde se incadreaza fapta, in functie de nr de zile de ingrijiri medicale. Dacva ati spus ca i-ati lasat semne pe fata este posibil sa fie vorba despre o vatamare corporala grava prin slutire, iar pedeapsa este destul de mare pt aceasta infractiune.
Spuneti-ne ce nr de ingrijiri medicale are partea vatamata sau dati mai multe detalii pt a va putea raspunde.
Numai ca exista o problema cu privire la vatamarea corporala grava, daca partea vatamata apuca sa depuna plangere, nu mai este permisa impacarea sau retragerea plangerii. Pt infractiunile de lovire si alte violente sau vatamare corporala impacarea partilor este permisa.
am inteles ca are in jur de 28 de zile... eu am fost la medicina legala si mi sa dat o trimitere la policrinica pentru un control la nas si la maxilar pentru ca ma doare si acum maxilarul desii au trecut 4 zile si nasul la fel si inca mai e umflat . daca o sa mi se elibereze si mie certificat medicolegal pentru cateva zile de ingrijire s-ar putea ajunge la o intelegere?
Pt 28 de zile de ingrijiri medicale incadrarea este la "vatamare corporala", dar daca ia-ti lasat un semn serios pe fata se poate face incadrarea la "vatamare corporala grava" indiferent de nr de ingrijiri medicale. Daca va scoateti certificat medicolegal, puteti depune plangere si dvs si apoi se poate ajunge la o inelegere spre retragerea plangerilor.
Daca totiusi incadrarea se va face la "vatamare corporala grava", pers vatamata nu mai are posibilitatea sa isi retraga plangerea.
Vatamare corporala
s1924
Buna seara. In urma cu o zi am fost victima unei agresiuni care s-a soldat cu fractura de piramida nazala + un ochi umflat si o vanataie pe piciorul drept cu 2 ... (vezi toată discuția)