avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vatamare corporala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vatamare corporala

pe data de 15 august un anume A m-a lovit in repetate randuri fara motive intemeiate, lasandu-mi semne serioase la nivelul fetzei. a doua seara m-am dus la acest A cu un prieten si l-am lovit lasandui si noi semne serioase acest A s-a dau si si-a scos certifikt medico-legal. ce o sa mi se intample... va rog mult sa ma ajutatzi cu orice sfat , sunt foarte ingrijorat. va multumesc anticipat
Fiind necesare 28 de ingrijiri medicale, faptuitorul raspunde penal , sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala ( articolul 180 din Codul penal ).

In caz ca veti mai fi suspus atentiei medicilor, si vor mai fi necesare alte zile de ingrjiri medicale, mai mari de 60 , cel care v-a agresat poate raspunde pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala grava.

In primul caz, impacarea partilor , cat si retragerea plangerii penale prealabile reprezinta cauze ce inlatura raspunderea penala.

In cea de-a doua situatie relatata de mine mai sus, data fiind urmarea imediata a infractiunii , nu mai sunt operante cele doua cauze care conduc catre inlaturarea raspunderii penale, fiind necesara aplicarea unei sanctiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca partea vatamata refuza sa mearga la iml? catalin05 catalin05 Accident rutier: 4 victime: 1. vinovatul... 2. 50 de zile ingrijiri medicale de la IML, a declarat ca nu depune plangere = rezolvat :) 3. taieturi pe ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala s1924 s1924 Buna seara. In urma cu o zi am fost victima unei agresiuni care s-a soldat cu fractura de piramida nazala + un ochi umflat si o vanataie pe piciorul drept cu 2 ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala danielmoldovan danielmoldovan Buna ziua! In urma accidentului rutier suferit am depus o plangere penala impotriva celui care a produs accidentul soldat cu vatamarea mea corporala, prima ... (vezi toată discuția)