avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce se poate intampla???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce se poate intampla???

In urma cu 2 saptamani am avut o altercatie cu un coleg, ne-am injurat, el a venit mi-a dat o palma, dupa care ne-am impartit cate un pumn, el mi-a invinetit un ochii si mi-a spart nasul, si eu l-am lovit mai sus un pic de obraz nelasandu-i nici o vanataie s-au vreun semn......de doua zile la luat o durere de cap si s-a dus la medic, si-a facut un tomograf si i-a iesit ca are un chiag de sange pe creier!!!! L-au si operat si din cate am auzit este bine!!!
Deocamdata nu a depus nimeni nici o plangere!!!cat de grav este?? CE MI SE POATE INTAMPLA!!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters170716 , utilizator 19:19, 9 Octombrie 2010
Eu daca as fi avocatul dvs as incerca sa merg si pe legitima aparare. Daca aveti martori ca el a lovit primul si va scoateti si certificat medico-legal pentru nasul spart si vanatai, de ce nu?
Potrivit legii, nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, savarsita in stare de legitima aparare. Este in stare de legitima aparare acela care savarseste fapta pentru a inlatura un atac material, direct, imediat si injust, indreptat impotriva sa, impotriva altuia sau impotriva unui interes public si care pune in pericol grav persoana sau drepturile celui atacat ori interesul public. Este, de asemenea, in legitima aparare si acela care, din cauza tulburarii sau temerii, a depasit limitele unei aparari proportionale cu gravitatea pericolului si imprejurarile in care s-a produs atacul. Ultima modificare adusa art.44 precizeaza ca se prezuma ca este legitima aparare si acela care savarseste fapta pentru a respinge patrunderea fara drept a unei persoane prin violenta, viclenie, efractie sau prin asemenea mijloace intr-o locuinta, incapere dependinta sau loc imprejmuit tinand de acestea.
Atat timp cat si daca iti aperi proprietatea esti prezumat a fi in legitima aparare, cu atat mai mult daca esti atacat (chiar si cu pumnii) ce trebuie sa faci? Sa te scotocesti prin buzunar dupa mobil, printre pumni in nas, ca sa suni la 112?

Aici ma adresez mai ales stimatilor colegi: omul a suferit un atac material (chiar daca cu pumnii), direct imediat si injust indreptat impotriva sa. Chiar daca depasea limitele unei aparari proportionale cu atacul, din cauza tulburarii si temerii (cu nasul spart, cred ca esti si tulburat si ai si...temeri...) si ii dadea una in cap cu tastatura sau cu rigla, tot puteam avea legitima aparare.

E insa foarte adevarat si ca organele noastre prefera mereu sa retina lovire in sarcina ambilor participanti la evenimente de acest fel....din pacate....
Colegii au omis sa spuna ca in caz de deces va incadrati la "Lovituri cauzatoare de moarte" unde avem o alta incadrare, precum si de situatia cand a urmat o infirmitate.
Daca are pana la 60 zile ingrijiri medicale atunci se merge pe plangere.
Peste 60 de zile, la infirmitate sau deces sunteti inculpat din oficiu.
In ceea ce priveste legitima aparare ramane de probat cel mai probabil in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune nnicosteaua nnicosteaua BUNA ZIUA MA NUMESC NICOLETA AM 32 ANI SI AS DORI SAMI DATI UN SFAT. AM FOST AGRESATA DE UN VECIN ADICA MA LOVIT CU O PALETA IN CAP DE TENIS DE MASA AM AVUT ... (vezi toată discuția)
Cred ca sunt chemat in instanta Alexz Alexz In urma cu cateva zile am avut o altercatie cu un baiat el m-a lovit si vazand ca vrea sa continue am inceput sa il lovesc si eu,dupa ce s-a terminat bataia el ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala danger_koss danger_koss pe data de 15 august un anume A m-a lovit in repetate randuri fara motive intemeiate, lasandu-mi semne serioase la nivelul fetzei. a doua seara m-am dus la ... (vezi toată discuția)