avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... agresiune
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

agresiune

BUNA ZIUA MA NUMESC NICOLETA AM 32 ANI SI AS DORI SAMI DATI UN SFAT. AM FOST AGRESATA DE UN VECIN ADICA MA LOVIT CU O PALETA IN CAP DE TENIS DE MASA AM AVUT CAPUL SI NASUL SPART ACUM MAM ALES SI CU CHEAG DE SANGE PE CREER AM FACUT PLANGERE PENALA LA POLITIE .CE AR MAI TREBUI SA FAC. VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:30, 12 Mai 2010
Asteptati sa se faca cercetari de catre cei de la politie urmand ca apoi sa va comunice rezultatul acestora. Ar fi bine sa mergeti sa va scoateti un certificat medico-legal in cazul in care nu ati facut acest lucru intrucat in functie de numarul de ingrijiri medicale se va face incadrarea juridica a faptei.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Mai 2010
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat
Fapta agresorului se icadreaza la art180 C.pen iar actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate sau din oficiu. Daca v-ati adresat politiei acestia vor inainta dosarul procurorului, dupa cum vor intelege situatia. Alfel, va adresati unui avocat.
In primul rand mergeti la medicul legist pentru ca in raport de eventualele ingrijiri medicale primite pana acum si in urma consultului sa se pronunte asupra numarului de zile de ingrijiri medicale pe care le necesitati,ceea ce va determina si stabilirea incadrarii juridice a faptei.
In termen de 2 luni de la agresiune(cunoasterea autorului faptei) aveti posibilitatea sa formulati plangere penala impotriva vecinului pentru loviri si alte violente.
Plangerea trebuieste dovedita cu acte ,martori care au asistat la altercatie si alte eventuale probe admise de lege.
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

- unde trebuie sa ma adresez? dmh dmh - daca am fost agresat fizic, cu urmari asupra sanatatii, unde trebuie sa ma adresez? - multumesc. (vezi toată discuția)
Violare domiciliu vatamare corporala aniella26 aniella26 bună ziua,va rog din suflet să mă ajutați cu un sfat.Săptămâna trecută bunica mea a fost batută pe drum cu picioarele,cu o bâtă ,ba chiar a fost ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica IRelu IRelu Buna ziua! As dorii sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: Pe data de 2 mai 2010 pe la ora 03:15, intorcandu-ma acasa de la prietena mea, am fost ... (vezi toată discuția)