avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere impotriva ordonantei procurorului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere impotriva ordonantei procurorului

Buna ziua,
S-a dispus ordonanta procurorului intr-un dosar penal privind infractiuni de fals si uz de fals in care doi din trei faptuitori au fost scosi de sub urmarire penala. Atac rezolutia in instanta. Ce presupune aceasta actionare in instanta? Intimati vor fi faptuitorii sau Parchetul de pe langa Curtea de Apel?
Cu stima
Cel mai recent răspuns: Nina1 , utilizator 21:01, 21 Decembrie 2010
Va judecati pentru solutia parchetului.
Presupusii faptuitori vor avea calitatea de intimati.
Parchetul nu poate fi faptuitor conform legii.

avocat Claudiu Lascoschi
La instanta va plangeti contra rezolutiei sau ordonantei procurorului. Contra faptuitorilor v-ati plans atunci cand ati introdus plangerea penala.
Ce presupune aceasta actionare instanta?
In primul rans , trebuie sa cunoasteti ca aveti la dispozitie un interval de 20 de zile de la data comunicarii rezolutiei de scoatere de sub urmarire penala pentru a formula efectiv plangerea.
Procedural este ca impotriva rezolutiei de scaotere de sub urmarire penala , este necesar sa formulati plangere la procurorul ierarhic superior celui care a dispus scoaterea de sub urmarire penala, si abia apoi, daca solutia tot nu va convine, puteti ataca solutia la instanta.
Intimat va fi Parchetul a carui solutia o atacati, iar instanta ii va introduce in cauza si pe faptuitori.
Sunt sanse in astfel de cazuri sa fie schimbata rezolutia data de procuror?
Dvs.aveti calitatea de contestatori>
In plus este de adaugat ca daca procurorul ierarhic superior nu se pronuntat prin ordonanta in termen de 20 de zile cu privire la contestatia dvs,urmeaza ca in alte 20 de zile sa contestati solutia in instanta competenta.

Alte discuții în legătură

Contestatie la hotararea de neincepere a urmaririi penale amuri amuri Buna ziua! As dori sa stiu cum se formuleaza o contestatie la o Hotarare de neincepere a urmaririi penale, avand in vedere ca toate probele din plangerea ... (vezi toată discuția)
Procedura actiune in instanta Nina1 Nina1 Actionez in instanta prin plangere impotriva rezolutiei procurorului dispusa intr-un dosar penal pentru infractiuni de fals si uz de fals. Ma pot constitui ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva rezolutiei procurorului adumitroaie florin adumitroaie florin Va rog sa imi spuneti daca este obligatorie prezenta la Judecatorie in situatia in care ai calitatea de intimat pentru plangere impotiva rezolutiei ... (vezi toată discuția)