avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate- I.I. comert cu amanuntul
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate- I.I. comert cu amanuntul

buna ziua.am infiintat o intreprindere individuala profilul fiind comertul cu amanuntul adica imbracaminte incaltaminte accesorii.1-ce acte trebuiesc completate pt evidenta contabila pe care vreau sa o tin eu insami?2-nu sunt platitoare de tva ci platesc impozitul pe venit de 16% dar vreau sa stiu cum si cand platesc?la sfarsit de an indiferent daca activez doar 2 luni din 2010 sau la anu in 2011 cand fac 1 an de cand am deschis? 3-trebuie depusa vreo declaratie acum ca deschid?magazinul inca nu functioneaza mai avem de bagat ceva marfa,dar cum birocratia la noi e mama tuturor ma astept la orice si nu vreau sa fac vreo greseala sau sa primesc vreo amenda ca nu am depus vreo declaratie. va multumesc din inima pt ajutor
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 22:18, 19 Septembrie 2010
Contactati un contabil si el stie ce aveti de facut.:wave:
Cel mai indicat ar fi sa faceti macar un curs de contabilitate si cititi cateva legi, macar: Codul fiscal si Codul de procedura fiscala. Un forum va poate ajuta sa pricepeti ceva din contabilitate, dar contabilitatea nu se invata pe forum...
- perioada impozabila pt impozitele anuale (venit / profit) este anul calendaristic, nu cand implineste firma anul.
- ce declaratii si cum se depun depinde de multe aspecte (de exemplu daca aveti angajati angajati).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unitati de cult (biserici) (fara activitati economice) - platitori (si declarare) impozit profit? +bilant? dona77 dona77 Buna ziua, O unitate de cult (biserica) este obligata sa fie inregistrata ca platitor de impozit pe profit si sa depuna declaratia 101 (pe 0), in situatia ... (vezi toată discuția)
Pfa termen declaratia 220 nicotorok nicotorok Buna ziua, As avea si eu o nelamurire, am fost la ANAF in 27 ianuarie si am intrebat cand este termenul limita pentru transmiterea declaratiei 220 pt un PFA ... (vezi toată discuția)
Pfa-contabilitate AdinaElenaC AdinaElenaC Buna ziua ! Ce documente sunt necesare pt un PFA pt a tine contabilitatea? In contabilitate pot sa includ orice cheltuieli, sau anumite cheltuieli sunt ... (vezi toată discuția)