avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensiile anticipate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensiile anticipate

mama mea e nascuta in anul 1955. Are 27 ani de contributie. La ce virsta poate iesi la pensie?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 04:29, 21 Septembrie 2010
Se poate pensiona la limita de virsta dupa anul 2015 luna Ianuarie la virsta standard de pensionare de 60 ani daca indeplineste conditia stagiului minim de cotizare de 15 ani. Stagiul standard complet de cotizare este de 30 ani.

Vista standard de pensionare poate fi redusa conform prevederilor legii 19/2000 in urmatoarele conditii:
- Lucrul in conditii deosebite;
- Lucrul in conditii speciale;
- Lucrul in conditii de handicap preexistent calitatii de asigurat;
- Persecutii politice cu privare de libertate, deportare in strainatate dupa 23 august 1944;
- Prizonierat;
- Pentru femei: daca a nascut si i-a crescut pana la 10 ani trei sau mai multi copii.
Ultima modificare: Duminică, 19 Septembrie 2010
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mama dvs. nu poate beneficia, deocamdata, de pensie anticipata partiala intrucat nu a realizat stagiul complet de cotizare. Pentru o doamna nascuta in ianuarie 1955, acesta este de 30 de ani. Trebuia sa precizati si luna in care s-a nascut mama dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata mia55 mia55 Buna ziua, Ma numesc Maria Muntean,sunt nascuta la data de 24.06.1955,am o vechime in cartea de munca de 25ani si 6 luni.Doresc sa cunosc care este varsta ... (vezi toată discuția)
Cand pot beneficia de pensie? lorenzo14 lorenzo14 buna ziua.Sunt nascut in 1958 si am lucrat 20,6 ani in grupa1,9 ani in grupa2 si un an fara grupa.Cand pot sa ma pensionez? Va multumesc!!! (vezi toată discuția)
Varsta pensionare liviu72 liviu72 buna ziua! as dori sa cunosc varsta de pensionare a mamei mele. E nascuta in luna 7, 1953 si are o vechime in munca de 25 ani si 6 luni din care 4 ani si 4 ... (vezi toată discuția)