In ce conditii se poate desface contractul de munca unei salariate insarcinate ,care are probleme de indisciplina?Ce lege obliga un salariat sa comunice adresa exacta de domiciliu/resedinta?toate adresele care-i sunt adresate se intorc si ea nu figureaza in baza de date a evidentei populatiei din judet.
Comunicarile se fac la adresa indicata de salariat in contractul de munca,chiar daca se intorc ...cata vreme se respecta procedura legala privind concedierea ca sanctiune disciplinara nu vad care e problema .Salariata are obligatia sa anunte unitatea de schimbarea domiciliului,iar daca nu a facut acest lucru comunicarile trimise la adresa veche (din cim) sunt valabile din acest punct de vedere.
Regulamentul de ordine interioara sau contractul colectiv de munca la nivel de unitate ar trebui sa contina prevederi in sensul obligatiei salariatului de a comunica orice schimbare privind domiciliul ,starea civila,scoli absolvite in termen de x zile.
ok!prevederea cu R.O.I este o idee buna,merita retinuta,dar ce fac cu art.60 din codul muncii(concedierea nu poate fi dispusa pe durata cand este insarcinata)Ce putem face/
Hmmm...Ar fi mai bine sa incercati aplicarea unei alte sanctiuni...(in masura in care este posibil). Art.60 nu invoca nici o exceptie, decat reorganizarea judiciara sau falimentul, din pacate :( Iar o femeie insarcinata, impresioneaza instanta, daca se ajunge la proces....#-o
Buna,
cred ca singura solutie este sa o trimiteti in concediu prenatal mai repede ( daca are 5 luni de sarcina ) si asa scapati de necaz, pt ca in legea nu este de patrea angajatorului in astfel de situati...........din cate stiu eu.:D
Concediere angajat
exxelar
Buna ziua,
Astazi in urma unei altercatii cu un angajat pe fondul muncii prestate (problemele sunt mai de mult, nu are sens sa detaliez), acesta a parasit ... (vezi toată discuția)