avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere salariata insarcinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere salariata insarcinata

In ce conditii se poate desface contractul de munca unei salariate insarcinate ,care are probleme de indisciplina?Ce lege obliga un salariat sa comunice adresa exacta de domiciliu/resedinta?toate adresele care-i sunt adresate se intorc si ea nu figureaza in baza de date a evidentei populatiei din judet.
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 13:09, 2 Decembrie 2007
sadaka a scris:

Buna,
cred ca singura solutie este sa o trimiteti in concediu prenatal mai repede ( daca are 5 luni de sarcina ) si asa scapati de necaz, pt ca in legea nu este de patrea angajatorului in astfel de situati...........din cate stiu eu.:D


vai, vai :D Oare angajatorul trimite salariata in concediu prenatal? #-o Medicul stabileste, in functie de starea sanatatii mamei si cu acordul viitoarei mamici , de la ce data sa intre in prenatal, dar nu inainte de 7 luni de sarcina ( sau 6 luni, daca e sarcina cu risc).
salariata a anuntat in scris unitatea ca este insarcinata? are o instiintare inregistrata la dvs? daca nu, sa fie sanatoasa. nu ati stiut ca e insarcinata, si puteti face incetarea din motive disciplinare, avand in vedere ca nu a raspuns solicitarilor dvs, sper ca in adresa ati specificat ca neprezentarea la data si ora specificata va indreptateste sa luati masurile legale necesare.trebuie sa existe cercetarea disciplinara prealabila.
stiu, era simplu daca nu anunta!dar hmmm X-(a anuntat.iar pentru cercetare disciplinara ,am respectat litera si mai ales spiritul.... legii.
incearca sa mergi la juristul ITM, cere si acolo o parere. dupa mine poti inceta cim disciplinar, atata vreme cat angajata nu se prezinta la serviciu. chiar daca nu scrie nimic in R.I. nu poti tine pe cineva atarnat si sa si platesti pt.el. sa reiasa din pontaj ca are nemotivate, adrese i-ai trimis, asta e
Lunand in considerare faptul ca mentinerea unei salariate insarcinata in serviciu nu este obligatorie daca se invoca motive disciplinare, nu vad nici o problema.
Nu ai specificat care sunt actele de indisciplina. Llipsa unei adrese corecte declarate este cu doua taiusuri. Postasul returneaza scrisorile pt. ca nu gaseste aderesantul acasa, nu doar daca acesta nu are acolo domiciliul.........nu stiu cam in ce fel ati ajuns la concluzia ca a declarat un domiciliu pe care nu-l are, atata timp cat angajatul are copii ale actelor de identitate, domiciul nu se declara pe proprie raspundere ci este sutinut de C.I. sau B.I., iar in cazul unei resedinte care poate sa fie expirata poate fi adresa trimisa la domiciliul stabil.
Convocarea insa poate fi inmanata si in unitate, direct salariatei ,cu un salariat ca martor in cazul in care refuza sa semneze de luare la cunostinta.Un martor, doi, pentru cazul in care se ajunge la un proces.Acestia pot semna pe convocare ca sunt de fata la inmanarea convocarii si la refuzul salariatei de a semna de primire.
Daca salariata nu se prezinta la locul de munca aveti dovada incercarii contactarii , dar pana la data de 5 ale lunii se poate astepta pt. a se vedea daca salariata nu a avut o problema medicala si nu prezinta un certificat medical, apoi se poate declansa procedura concedierii motivata de absentarea nemotivata la locul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere danidaniela3 danidaniela3 Buna seara, Am un agajat care nu s-a przentat la lucru de 2 luni .I-am trimis 2 adrese prin care ii solicitam prezenta la sediul unitatii in vederea ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate RuxandraLarisa RuxandraLarisa Va rog sa ma lamuriti in ceea ce priveste absentele nemotivate. Este obligatorie suspendarea contractului de munca in revisal?am intalnit diverse pareri si nu ... (vezi toată discuția)
Concediu medical obtinut ulterior datei de desfacere a cim tana tana Am urmatoarea speta: o salariata a fost concediata conf. art.61 lit a din Codul Muncii pentru o abatere disciplinara grava. In perioada cercetarii disciplinare ... (vezi toată discuția)