avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... custodia copilului dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

custodia copilului dupa divort

am un baietel de doar 9 ani si 9 luni. pot obtine custodia daca si el doreste acest lucru ?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 08:35, 21 Septembrie 2010
La 10 ani minorul este audiat in Camera de consiliu ca sa isi spuna parerea in fata magistatilor cu privire la parintele caruia ar dori sa fie incredintat.
Mai asteptati 3 luni daca doriti sa fie avuta in vedere eventuala optiune a copilului
In incredintarea copilului instanta va tine cont de conditiile cele mai bune de crestere si educare pe care le poate oferi unul din cei doi parinti.
Pentru a obtine custodia lui va trebui sa administrati probe care sa convinga instanta ca aveti mai bune conditii decat celalat sot. Aceste probe pot fi: ancheta sociala, martori, ascultarea minorului, asa cum vi s-a spus, daca a implinit 10 ani.
Un aspect deosebit priveste moralitatea parintelui care solicita custodia. Daca instanta considera ca aceasta este indoielnica, atunci nu ii va fi incredintat copilul.
Actiunea pe care trebuie sa o promovati este de "reincredintare minor", avand in vedere ca in cadrul actiunii de divort a fost incredintat minorul celuilalt parinte.
Pe langa optiunea minorului care este deosebit de importanta, va fi necesar sa administrati probe din care sa rezulte pe de o parte ca, imprejurarile avute in vedere de instanta la luarea acestei masuri s-au schimbat , iar pe de alta parte ca dvs. puteti oferi conditii optime de crestere si educare a minorei net superioare celuilalt parinte, astfel ca este in interesul minorului ca acesta sa va fie incredintat.
Despre criteriile avute in vedere de instante la incredintare, va invit sa lecturati aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Angajati avocat.
Ultima modificare: Marți, 21 Septembrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
In vederea cresterii si educarii copilului dumneavoastra, adresati-va judecatoriei in a carei raza teritoriala domicileaza paratul , pentru reincredintarea copilului minor ( actiunea este timbrata cu 8 lei , taxa judiciara , si 0, 3 timbru judiciar ).
Pentru a releva conditiile materiale si morale pe care le veti asigura minorului , in viitor , sa uzati de proba testimoniala cu unul sau doi martori , inscrisuri si interogatoriu.

In mod obligatoriu, va fi efectuata ancheta sociala.

Instanta de judecata poate audia minorul care nu a implinit varsta de 10 ani ( aceasta audiere e una facultativa, in camera de consiliu, si nu este apreciata ca declaratie de martor ).
De la implinirea varstei de 10 ani , vointa minorului trebuie aflata .

Judecatorul se va lua o decizie, apreciind interesul superior al minorului,conform legii 272/2004.

Succes.;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters175146 ContSters175146 sotia mea cu care sunt in curs de divort a plecat in strainatate acum 1.9 luni.eu raminind aici cu cei 2 copii minori .Ce sanse am ca cei 2 copii sa ramina ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului abcdefg abcdefg suntem o pereche necasatorita si avem impreuna un copil de 4 ani.in cazul despartirii noastre care sunt drepturile fiecaruia asupra copilului si cui ii va fi ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minor LUBEN LUBEN Am cu fosta sotie doua minore ,una de 14 ani iar alta de 8 ani si fata cea mare a optat sa ramana cu mine iar cea mica cu maica-sa care a lipsit 4 ani de la ... (vezi toată discuția)